Invision Consulting: Kako će izgledati tvoja firma za godinu dana?

Pitali smo direktoricu Invision Consultinga, Ajlu Mulalić, koji su benefiti dolaska na radionicu.

“Ako dođeš na radionicu, znat ćeš na kojem je stepenu razvoja tvoj biznis i moći ćeš pratiti razvoj kroz jasne pokazatelje. Aktivnosti koje provodiš imat će smisla i znat ćeš kuda te vode. Priliv novca postat će sve stabilniji, jer tvoje cijene neće biti više ‘samo da preživim mjesec’, nego ćeš imati prostora i za investiranje u inovacije. Sve će biti manje onih loših dana, jer će stvari u biznisu postati predvidive.”

Rijetko razmišljamo o tome šta gubimo time što propuštamo ako se ne odlučimo uraditi nešto, zato smo Amira Mulalića, koji u Invision Consultingu radi kao business coach, pitali šta to poduzetnici gube ukoliko ne dođu na radionicu.

“Ako ne dođeš na radionicu, propuštaš priliku da jasno vidiš gdje se nalazi tvoj biznis i na kojem je stepenu razvoja. Bez ove analize, možda nećeš prepoznati prave uzroke problema koji koče tvoj napredak, što znači da ćeš i dalje ulagati energiju u pogrešne stvari. Uz to, propuštaš priliku da naučiš kako postaviti cijene koje odražavaju stvarnu vrijednost tvoje usluge ili proizvoda. Bez jasnih indikatora rasta, nećeš moći precizno pratiti napredak svog biznisa, što često dovodi do gubljenja fokusa i stagnacije.”

Kako će izgledati radionica?

Prvi dan: Analiza i strategija razvoja biznisa

Ova radionica će ti pružiti mogućnost da jasno vidiš gdje se nalazi tvoj biznis i na kojem je stepenu razvoja. Naučit ćeš kako prepoznati prave uzroke problema koji koče tvoj napredak. Ova analiza je ključna jer samo tako možeš pronaći rješenja koja će pomoći da tvoj biznis raste. Nakon prvog dana, sa sobom nosiš strategiju rasta prilagođenu specifičnim potrebama tvog biznisa.

Drugi dan: Postavljanje i povećanje cijena i praćenje rasta biznisa

Jedan od najvećih neprijatelja razvoja biznisa su niske i neadekvatno postavljene cijene. Kada je mala zarada, nemaš mogućnost investiranja u razvoj biznisa. U prvom dijelu drugog dana, fokusirat će biti na cijenama – kako ih postaviti na najbolji način i kako ih bezbolno povećati. Naučit ćeš kako vrijednost svog proizvoda ili usluge prenijeti na klijente i postaviti cijene koje odražavaju tu vrijednost.

Radionica će se održati u Ibis Styles hotelu u Sarajevu, 24. i 25. maja. Klikni OVDJE  da rezervišeš svoje mjesto.

Izvor: Akta.ba

Izvor: rolify.com