Intenziviranje saradnje partnera Snage lokalnog

Dana 19. 11. 2021, u Društvenom centru Kiseljak kod Tuzle, održan je sastanak partnera_ica koji_e implementiraju program Snaga lokalnog. Sastanak je bio prilika da Institut za razvoj mladih KULT, Fondacija tuzlanske zajednice, Centar za građansku suradnju Livno, Fondacija Mozaik i Udruženje Mreža za izgradnju mira razmijene iskustva i informacije o dosadašnjim uspjesima, ali i da dogovore buduće zajedničke korake.

Institut za razvoj mladih KULT organiziranjem različitih treninga nastavlja sa jačanjem kapaciteta lokalnih aktera, Fondacija tuzlanske zajednice i Centar za građansku suradnju Livno, kao lokalne resursne organizacije, planiraju novi ciklus poziva za podršku lokalnim organizacijama putem malih grantova, Fondacija Mozaik, skupa sa partnerima programa Pravni okvir za filantropiju nastavlja da motivira i okuplja tematske zagovaračke timove koji rade na zagovaranju za bolji pravni okvir za filantropiju u BiH, a Mreža za izgradnju mira planira održavanje konferencija sa lokalnim akterima i nastavlja sa daljim razvijanjem web stranice snagalokalnog.ba.

Sve partnerske organizacije nastavljaju sa svojim vrijednim radom u lokalnim zajednicama u koje uvijek uključuju lokalne aktere. Ukoliko se i vi želite uključiti u aktivnosti partnera Snage lokalnog, pratite web stranicu snagalokalnog.ba gdje možete pronaći sve informacije o istim.

Snaga Lokalnog je petogodišnji projekat Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji radi na osnaživanju lokalnih zajednica. Kroz pomoć i podršku zajednicama u BiH želimo razviti kapacitete koji će omogućiti održivi rast, povećanje građanskog angažmana i mobilizaciju raspoloživih lokalnih resursa. Partnerske organizacije na programu su Centar za građansku suradnju Livno (CGS Livno), Mreža za izgradnju mira, Institut za razvoj mladih KULTFondacija tuzlanske zajednice Fondacija Mozaik.

Related Posts

Pravovremena adaptacija, ulaganje u ljudstvo i interne procese vodilja napretka Agora centra

U ulici Maršala Tita na broju 109 u Tuzli nalazi se Društveno edukativni centar Agora – nezaobilazna destinacija namijenjena druženju, edukaciji i profesionalnom usavršavanju iz oblasti stranih jezika, informatike, programiranja i drugih specifičnih programa koje mogu pohađati svi zainteresovani bez obzira na godine i prethodno obrazovanje. Ističući važnost neformalne edukacije i neprestanog učenja tokom života, edukativne programe Agora centra […]

Konferencijom „Youth Inspiration Academy“ obilježen Međunarodni dan volontera

Simbolično na Međunarodni dan volontera, svečanom dodjelom priznanja ˝Junak/junakinja svoje zajednice 2021˝ zatvorena je ovogodišnja ˝Youth Inspiration Academy“, koju je za mlade sa područja Tuzlanskog kantona organizovala Fondacija tuzlanske zajednice. I ove godine, u periodu od 01. do 05. decembra u prostorijama Centra za Kulturu Tuzla, mladi su imali priliku učestvovati u edukativnim radionicama usmjerenim na njihov[…]