Intenziviranje saradnje partnera Snage lokalnog

Dana 19. 11. 2021, u Društvenom centru Kiseljak kod Tuzle, održan je sastanak partnera_ica koji_e implementiraju program Snaga lokalnog. Sastanak je bio prilika da Institut za razvoj mladih KULT, Fondacija tuzlanske zajednice, Centar za građansku suradnju Livno, Fondacija Mozaik i Udruženje Mreža za izgradnju mira razmijene iskustva i informacije o dosadašnjim uspjesima, ali i da dogovore buduće zajedničke korake.

Institut za razvoj mladih KULT organiziranjem različitih treninga nastavlja sa jačanjem kapaciteta lokalnih aktera, Fondacija tuzlanske zajednice i Centar za građansku suradnju Livno, kao lokalne resursne organizacije, planiraju novi ciklus poziva za podršku lokalnim organizacijama putem malih grantova, Fondacija Mozaik, skupa sa partnerima programa Pravni okvir za filantropiju nastavlja da motivira i okuplja tematske zagovaračke timove koji rade na zagovaranju za bolji pravni okvir za filantropiju u BiH, a Mreža za izgradnju mira planira održavanje konferencija sa lokalnim akterima i nastavlja sa daljim razvijanjem web stranice snagalokalnog.ba.

Sve partnerske organizacije nastavljaju sa svojim vrijednim radom u lokalnim zajednicama u koje uvijek uključuju lokalne aktere. Ukoliko se i vi želite uključiti u aktivnosti partnera Snage lokalnog, pratite web stranicu snagalokalnog.ba gdje možete pronaći sve informacije o istim.

Snaga Lokalnog je petogodišnji projekat Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji radi na osnaživanju lokalnih zajednica. Kroz pomoć i podršku zajednicama u BiH želimo razviti kapacitete koji će omogućiti održivi rast, povećanje građanskog angažmana i mobilizaciju raspoloživih lokalnih resursa. Partnerske organizacije na programu su Centar za građansku suradnju Livno (CGS Livno), Mreža za izgradnju mira, Institut za razvoj mladih KULTFondacija tuzlanske zajednice Fondacija Mozaik.

Related Posts

Proslavljen Međunarodni dan volontera

Odlična atmosfera i energija uz bezvremenske hitove i autorske pjesme karizmatičnog Amela Ćurića sinoć u St. James Irish Pubu povodom 5. decembra, Međunarodnog dana volontera. Svirku i druženje je u znak zahvalnosti svojim volonterkama i volonterima organizovala Fondacija tuzlanske zajednice uz podršku Ministarstva za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona. Svim volonterkama i volonterima tim Fondacije tuzlanske […]

[OMLADINSKA BANKA] Prijavi se za članstvo u Odboru Omladinske banke i unaprijedi svoju zajednicu!

U okviru programa Omladinske banke objavljen je poziv za nove članove i članice Odbora. Prije nego što počneš sa popunjavam prijave, moraš se ulogovati. Ukoliko još uvijek nisi, registruj se u loncu i zatim klikni na PRIJAVI SE OVDJE.  Na poziv se mogu prijaviti mladi od 17 do 30 godina, koji imaju želju i volju da posvete svoje vrijeme aktivnostima[…]