Humanitarna akcija “Bald For a Cause” u Mostaru

Učenici Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru (UWC Mostar) u saradnji sa učenicima Srednje politehničke škole Mostar, i ove godine organizuju akciju “Bald for a Cause” u svrhu prikupljanja donacija za podršku radu Udruge “Novi Pogled”, te doniranja kose za izradu perika u sklopu projekta “Moja kosa, tvoja kosa”.

Pored cilja prikupljanja pomoći za podršku oboljelim od raka dojke i njihovim porodicama u toku i poslije liječenja, cilj ove inicijative je i podizanje svijesti u zdravoj populaciji svih uzrasta o značaju brige o zdravlju.

Kosa koju će donirati učenici koledža će biti usmjerena Udruženju “Srce za djecu” u Sarajevu i namijenjena za izradu perika u sklopu projekta “Moja kosa, tvoja kosa”.

Ovaj događaj u organizaciji UWC Mostar je održan i prošle godine, te je prikupljeno preko 3000 eura za podršku radu Udruženja “Novi Pogled” u Mostaru.

Sa ponosom ističemo da se ove godine više od 50 učenika i učenica Koledža u Mostaru prijavilo da doniraju svoju kosu za projekat “Moja kosa, tvoja kosa”, a događaj je podržan od strane Srednje politehničke škole Mostar, čiji će se učenici i profesori frizerskog smjera pobrinuti za realizaciju aktivnosti šišanja i doniranja kose.

Na ovaj način učenici Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru izražavaju svoju zahvalnost i podršku radu udruženja “Novi Pogled” i “Srce za djecu”.

“Bald for a Cause” se održava u subotu, 23.3.2024. u 14:00h na šetalištu u Mostaru, a svi oni koji žele podržati ovu inicijativu su dobrodošli da nam se pridruže ili doniraju putem linka dostupnog na stranicama UWC Mostar.

Koledž ujedinjenog svijeta u Mostaru (UWC Mostar) osnovan je 2006. i jedan je od 18 koledža unutar globalnog UWC pokreta. S učenicima iz preko 100 država svijeta, Koledž je jedna od najboljih UWC IB škola u svijetu, te inicijator brojnih humanitar-nih i kulturnih manifestacija i događaja u gradu Mostaru i šire.

Koledž svoje učenike educira da cijene različitosti, istovremeno promovirajući jednakost, toleranciju i kritičko razmišljanje, a u novoj školskoj godini dočekuje svoju šesnaestu generaciju učenika iz cijelog svijeta.

Novi Pogled je udruga koja djeluje na području cijele Hercegovine od 2003., sa sjedištem u Mostaru. Misija udruge je psihološka podrška i pomoć oboljelim ženama i

njihovim porodicama u toku i poslije liječenja, te podizanje svijesti u zdravoj popu-laciji svih uzrasta o značaju brige o zdravlju.

Udruga je inicijator mnogih projekata edukacije zdrave populacije, te raznovrsnih oblika pomoći oboljelima i članovima njihovih obitelji.