Hemofarm dobio titulu “Najboljeg poslodavca” u BiH, Srbiji i Crnoj Gori za 2023. godinu

Kompanija Hemofarm je drugu godinu zaredom dobitnik priznanja “Najbolji poslodavac” (Top Employer) koje dodjeljuje Institut Top Employers, za uslove koje pruža zaposlenima u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori. U isto vrijeme, STADA grupa je proglašena za Najboljeg poslodavca u Evropi.
Sertifikacija Top Employer za najboljeg poslodavca ukazuje na posvećenost Hemofarma boljim uslovima rada, jer realizuje odlične politike i prakse ljudskih resursa, kao i brojne pogodnosti koje pruža za razvoj svojih zaposlenih, navedeno je u kompanijskom saopštenju.

Hemofarm je, potvrđivanjem ovog sertifikata, dokazao da je dio poslovne zajednice, koja je prepoznata kao lider po kreiranju dobrih uslova za svoje zaposlene.

– Sprovodeći u praksi najviše svjetske standarde u poslovanju, Hemofarm je, zahvaljujući kontinuiranim ulaganjem u zaposlene, kroz učenje, razvoj, jedinstvenost i društveno odgovorne inicijative, po drugi put dobio prestižno međunarodno priznanje Top Employer. Ovo predstavlja zajednički trud i uspjeh, a zahvalna sam svim kolegama koji su dali svoj doprinos da zasluženo dobijemo ovo priznanje u Srbiji, BiH i Crnoj Gori. Top Employer je naše veliko dostignuće koje dokazuje pravac razvoja naše organizacije i kulture rasta. Uvjerena sam da ćemo na isti način nastaviti i u godinama koje dolaze – izjavila je Irina Skitjajeva, senior direktorka Ljudskih resursa u Hemofarm grupi.

Hemofarm je ostvario maksimalne rezultate u digitalizaciji HR funkcije, razvoju organizacione kulture i vrijednosti, održivom razvoju, strategiji, kao i poštovanju različitosti i inkluzije. Hemofarm je jedna od osam kompanija koja je dobila ovo priznanje u Srbiji, jedna od dvije u Bosni i Hercegovini, i jedina u Crnoj Gori.

Generalni direktor organizacije Top Employers Institute David Plink je istakao da su ovogodišnji dobitnici priznanja uvijek pokazivali da brinu o razvoju i dobrobiti svojih zaposlenih i da oni time kolektivno obogaćuju tržište rada.

Priznanje “Najbolji poslodavac” (Top Employer), jedno je od najznačajnijih priznanja u oblasti ljudskih resursa koje se dodjeljuje kompanijama koje ispunjavaju stroge svjetske standarde u odnosu prema svojim zaposlenima.

Osnovan prije više od 30 godina, Top Employers Institute je sertifikovao 2.053 kompanije iz 121 zemlje/regiona. Sertifikovani najbolji poslodavci imaju pozitivan uticaj na živote više od 9,5 miliona zaposlenih na globalnom nivou.

Izvor: ba.ekapija.com