HBŽ/K10: Poziv građanima da potpišu peticiju za sprječavanje korupcije pri zapošljavanju u javnom sektoru

Centar za građansku suradnju iz Livna će u narednom periodu održati ulične akcije u Drvaru, Bosanskom Grahovu, Kupresu, Tomislavgradu, Glamoču i Livnu, u okviru projekta Podrška uključivanju građana Kantona 10 u borbi protiv korupcije pri zapošljavanju u javnom sektoru.

Teme uličnih akcija su informiranje stanovništva Hercegbosanske županije / Kantona 10 o odredbama pravnog okvira iz oblasti zapošljavanja u javnom sektoru u HBŽ, kao i o nedostatcima i preporukama izrađenim na temelju analize koju je proveo Centar za građansku suradnju.

Također, građani/ke će biti pozvani na potpisivanje peticije kojom se želi ukazati na svijest i potrebu za poboljšanjem postojećeg pravnog okvira. Nakon završetka uličnih akcija, peticija će biti upućena kantonalnoj vladi kao i institucijama.

Raspored održavanja uličnih akcija:

  1. Drvar- 20.04. u 11 h na adresi Titova bb (kod pošte),
  2. Bosansko Grahovo- 21.04. u 11 h na adresi Junuza Durata bb (kod parka).

Raspored održavanja uličnih akcija za četiri preostale općine/grada u K10/HBŽ će biti objavljen naknadno.

Pozivamo sve građane i građanke da se pridruže uličnim akcijama u njihovim općinama/gradovima i na taj način podrže nastojanja izmjene pravnog okvira i veće transparentnosti te smanjenju korupcije pri zapošljavanju u javnom sektoru u K10 / HBŽ.

Aktivnost se implementira u okviru projekta “Podrška uključivanju građana Kantona 10 u borbu protiv korupcije pri zapošljavanju u javnom sektoru“.

Related Posts

U Janji na vakufskoj parceli proizvedeno 47 tona pšenice

Medžlis Islamske zajednice Janja od 2014. godine realizuje projekt unapređenja vakufske imovine s ciljem da se na toj imovini zasiju poljoprivredne kulture. Ovih dana je završena žetva pšenice na vakufskim parcelama, a ovogodišnji prinos iznosi 47 tona. Hafiz Omer-ef. Camić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Janja, kazao je za Fenu da je taj projekt jedan od dokaza […]

Gradski prevoz u Banja Luci neće biti obustavljen

On je dodao da je gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković obećao da će potpisati subvencije. Mijić je naglasio da su za sada dogovorene subvencije za sedmi mjesec, te napomenuo da prevoznici ne odustaju od svojih zahtjeva, a to je da se subencioniše dio nerentabilnih gradskih linija, kao i prigradski saobraćaj. Prema Mijićevim riječima, prema aktuelnom cjenovniku, mjesečna[…]