Grant za mobilnost mladih

Općina Centar Sarajevo raspisala je Javni poziv za dodjelu sredstava iz budžetskog granta za mobilnost mladih za 2023. godinu.

 Javni poziv je objavljen na web stranici Općine Centar i ostaje otvoren tokom cijele godine, odnosno do utroška finansijskih sredstava za ovu namjenu.

Pravo prijavljivanja mogu ostvariti pojedinci učenici i studenti, aktivisti, volonteri nevladinih i humanitarnih organizacija, uz uslov da imaju prebivalište na području općine Centar i da su starosne dobi od 15 do 30 godina.

Novčana sredstva za mobilnost mladih dodjeljuju se za finansiranje putnih troškova, troškova kotizacije, troškove boravka, viza za odlazak pojedinaca na razne edukacije, seminare i treninge, konferencije, konvencije, takmičenja, stručna usavršavanje i slične skupove.

Iznosi sredstava koji se mogu dodijeliti u jednoj godini za jednu osobu su: do 300 konvertibilnih maraka za troškove unutar Bosne i Hercegovine; do 500 KM za troškove za odlazak u zemlje regiona; do 700 maraka za troškove u ostale zemlje u inostranstvu.

Za aktivnosti koje se održavaju u Kantonu Sarajevo, Općina će finansirati samo troškove kotizacije.

Zahtjev sa dokumentacijom se podnosi Službi za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport – Odsjek za kulturu i sport elektronskim putem (mladi@centar.ba), preporučeno putem pošte ili na protokol Općine Centar Sarajevo ulica Mis Irbina 1.

Tekst javnog poziva dostupna je na općinskoj web stranici: https://www.centar.ba/stranica/javni-pozivi-euprava

Za sve dodatne informacije zainteresirani mogu pozvati broj telefona 033/562-384.

Izvor: centar.ba