Grad Mostar gradi reciklažna dvorišta u južnom i sjevernom dijelu grada

Građani će reciklažna dvorišta moći donijeti isključivo otpad za reciklažu, kao što su staklo, plastika, najlon, karton i slične materijale koji se mogu reciklirati.

Grad Mostar će uskoro dobiti prvo reciklažno dvorište na koje će građani moći donijeti otpad za reciklažu.

Naime, u završnoj fazi su radovi na uređenju reciklažnog dvorišta u sklopu J.P. Komunalno d.o.o. Mostar, na lokaciji Bišće polje.

Tim povodom danas su reciklažno dvorište u pratnji gradonačelnika Mostara  Maria Kordića, predsjednika Gradskog vijeća Salema Marića, direktora J.P. Komunalno Đanija Rahimića i izvršne direktorice Jadranke Senkić posjetili predstavnici Udruženja ANIN, koje okuplja komunalna poduzeća u Norveškoj.

Grad Mostar je odlukom Gradskog vijeća osigurao sredstva za izgradnju dva reciklažna dvorišta, odnosno dva prihvatna mjesta za dostavljanje reciklažnog otpada. Na lokaciji Bišće polje izgradnja reciklažnog dvorišta je u završnoj fazi, dok se u Sjevernom logoru rješavaju važeći dokumenti za pokretanje izgradnje.

Građani će reciklažna dvorišta moći donijeti isključivo otpad za reciklažu, kao što su staklo, plastika, najlon, karton i slične materijale koji se mogu reciklirati.

Rješavanje komunalnih problema jedan je od prioriteta rada Gradske uprave Mostara, što je jasno potvrđeno pokretanjem projekta izgradnje reciklažnih dvorišta. Na današnjem sastanku istaknuta je važnost suradnje s građanima na ovom i sličnim projektima, kako bi se podigla svijeta o važnosti zaštite okoliša i zbrinjavanja otpada.

Partner u realizaciji projekta reciklažnih dvorišta u Mostaru je udruženje ANIN, te su njegovi predstavnici istaknuli zadovoljstvo provedbom projekta. Norveška komunalna poduzeća imaju dugogodišnje iskustvo u upravljanju otpadom, što je važno za kreiranje zajedničkih strategija, razmjenu iskustava i praksi.

Reciklažno dvorište na lokaciji Bišće polje posjetili su i predstavnici Udruženja ANIN Balkan, mreže osnovane s ciljem učvršćivanja suradnje gradova iz Norveške i s prostora bivše države u oblasti upravljanja otpadom.

Izvor: bljesak.info