Grad i ove godine obilježava Noć tvrđava: Događaji posvećeni najmlađim sugrađanima

Grad Banja Luka će i ove godine da obilježi manifestaciju Noć tvrđava, a koja će se obilježavati u oko četrdesetak tvrđava širom Evrope.

Naime, Odjeljenje za privredu i lokalni ekonomski razvoj, uz saradnju i podršku Viteškog reda Čuvari koplja Svetog Georgija i Odjeljenja za obrazovno pedagoško rad Muzeja Republike Srpske, ovogodišnju manifestaciju Noć tvrđava su posvetili najmlađim sugrađanima, djeci predškolskog uzrasta.

-Djeca će se, kroz organizovanu edukativnu radionicu i naraciju prilagođenu njihovom uzrastu, upoznati sa Kastelom i njegovim značajem i ulogom kroz istoriju te se, kroz igre streličarstva, mačevanja i razgledanje kako pravih mačeva, lukova i strela tako i viteških odora i svečanih haljina, upoznati se sa životom iz davnog srednjeg vijeka – navedeno je.

S tim u vezi, svoj doprinos u organizovanju Noći tvrđava su dali i vrtić „Zvjedica“, JU Centar „Zaštiti me“, Udruženje roditelja djece oboljele od malignih bolesti „Iskra“ i JU „Centar za obrazovanje i rehabilitaciju slušanja i govora Banje Luke.

Noć tvrđava će se ove godine održati 5. maja, od 10.00 do 12.00 časova u Kamenoj kući koja se nalazi na tvrđavi Kastel.

Izvor: banjaluka.rs.ba