GORAŽDANIN EMIR HASTOR USPJEŠNO ISTRČAO BERLINSKI MARATON

Najuspješniji goraždanski atletičar, jedan od najboljih maratonaca u BiH Emir Hastor uspješno je jučer istrčao Berlinski maraton, jedan od najprestižnijih u svijetu.

U konkurenciji 55 hiljada takmičara, Hastor je dionicu od 42 kilometra i 195 metara istrčao za 2:40:24  sati,  što je je bilo dovoljno da u svojoj kategoriji zauzme izvrsno 139 mjesto, a u ukupnoj konkurenciji 701.mjesto.

„ Živim za trenutke u kojima mogu da izazovem granice. Nikad nam to nije zagarantovano, nikad nije lako. Ovo je bio težak dan za mene. Gurao sam se koliko sam mogao, ali ponekad moramo prihvatiti da  nije bio dan za pomjeranje granice na veću visinu. Došli smo po bolji rezultat vremenski, ali jednostavno nismo imali sreće“ – kazao je Hastor koji se sa trenerom Zaimom Šumanom iz Berlina vraća danas.

Navodi da je maraton u Berlinu organiziran na vrhunskom nivou

„ Ovo je najveći maraton u svijetu i nevjreovatan je osjećaj  kada se pojavite na jendoj ovakvoj manifestaciji gdje je sve organizirano vrhunski.  Tokom čitave trke, duž 42 kilometra, publika tsoji i navija, tako da je gotovo nemoguće da odustanete od trke, ali maraton je kao život i nikad s ene zna šta vam se može dogoditi već na narednom metru.  Želim da se zahvalim svima u Berlinu a naravno veliko hvala mojoj Bosni i Hercegovini na nevjerovatnoj podršci koju sam dobio. U sportu pobjeđujete i gubite i uvijek postoji sutra za postavljanje novog izazova. Uzbuđen zbog onoga što dolazi“ – poručio je jedan od najboljih maratonaca u BiH.

Emir Hastor je višestruki državni prvak, dvostruki u maratonu, jednom u polumaratonu I aktuelni državni prvak na 10.000 metara na stazi, a normu za učešće na Berlinskom maratonu ostvario krajem prošle godine u Zagrebu.

Izvor: gorazdeportal.com