Nezaboravna večer u mostarskom parku – Tamburica, pjevanje, slikanje i smijeh

Tamburaški orkestar Mostar priredio mini festival ‘Glazba za sve’

Tamburaški orkestar Mostar s mladim mostarskim glazbenicima u utorak je priredio mini-festival “Glazba za sve”, koji je ponudio brojne edukativno-glazbene sadržaje za djecu, mlade i one nešto starije. Festival je održan u mostarskom parku Zrinjevac, a počeo je glazbenom radionicom za djecu nakon koje je održana glazbeno-lutkarska predstava “Vuk i tri praščića”, dok je u večernjim satima priređen edukativni koncert tradicionalne, moderne i klasične glazbe u izvedbi Tamburaškog orkestra Mostar i mladih mostarskih glazbenika, pod ravnanjem prof. dirigenta Filipa Miloševića.

”Ovdje smo osmislili više različitih radionica. One koji vole švrljati uz glazbu pustili smo na slobodu, promoviramo znanja i potičemo tradicionalne instrumente Tamburaškoga orkestra. Također, imamo i plesne animatorice, radionice prilagođene osobama koje imaju poteškoće u kretanju te instrumente koji su izloženi uz naše tamburaše i svaki posjetitelj bilo koje dobi može isprobati instrument i postaviti neko pitanje o njemu. Tu su i razni kutci za fotografiranje i još mnogo toga. Djeca će nadamo se s ovih radionica izaći znajući nešto novo” kazala je kreativna voditeljica radionica Darija Gudelj.

Koordinatorica projekta “Glazba za sve” uime Tamburaškog orkestra Kristina Crnjac istakla je kako glazba ujedinjuje sve ljude, da je to univerzalni jezik i da su to iskoristili kako bi osmislili ovaj projekt.

”Cilj projekta je omogućiti da glazbena umjetnost dođe do što većeg broja ljudi u Mostaru i da ih poveže bez obzira na dob, spol, vjeru, naciju ili socijalni status”, kazala je Crnjac. Mini-festival održava se u sklopu projekta Mostar – Prostori koji pokreću, kojeg provodi People In Need, a financira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva.

Izvor: bljesak.info