(FOTO) Narodna biblioteka Mostar je i ove godine nastavila projekat “5 dana bez ekrana”

Narodna biblioteka Mostar je i ove godine nastavila projekat “5 dana bez ekrana.” I ove godine su prisutni i prošlogodišnji učesnici.

Kroz kamp će ove godine proći u pet grupa ukupno 100 učesnika.

Cilj ovog kampa je  da djeca steknu nove spoznaje o štetnosti ekranizma i o važnosti njegovanja zdravih stilova života. Na kraju se organizuje završna radionica za djecu i roditelje kazao je Omer Mičijević.

U toku kampa djeca bez mobitela su puno društvenija, bolje jedu i spavaju. uvijek su spremna za fizičke aktivnosti i jako su takmičerski nastrojeni rekao je Jusuf Mičijević i pri izlasku iz kampa će bolje organizovati svoje slobodno vrijeme sa aktivnostima koje će im biti zabavne i korisne.

Nađa Pajić već drugu godinu boravi u kampu,prezadovoljna programom i aktivnostima, kaže da su mnogo društveniji i da ima puno stvari koje se tokom dana mogu raditi, a ne samo gledati u telefon.

Lamija Avdić boravi prvi put u kampu i drago joj je što se prijavila jer su im dani ispunjeni zanimljivim radionica i raznim igrama. Ukoliko se nastavi ovaj projekat planira se prijaviti i naredne godine.

Izvor: n1info.ba