ERGO pripremio niz aktivnosti povodom Međunarodnog dana osoba s Down sindromom

Studenti volonteri edukacijske rehabilitacije zajedno sa Studijem kineziologije su jučer, 20. ožujka organizirali sportsku radionicu za članove Udruge za Down sindrom iz Mostara.

Povodom Međunarodnog dana osoba s Down sindromom Klub studenata edukacijske rehabilitacije ‘ERGO’ koji djeluje pri Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru je vrijedno pripremao niz aktivnosti.Studenti volonteri edukacijske rehabilitacije zajedno sa Studijem kineziologije su jučer, 20. ožujka organizirali sportsku radionicu za članove Udruge za Down sindrom iz Mostara. Radionica je održana u dvorani “Zlatko Dalić” u Rodoču s  početkom u 18h te su se svi prisutni zabavljali do 19i30h.


Kineziolozi su za članove Udruge pripremili zagrijavanje, poligon, rastezanje te ples uz pjesmu dok su se volonteri iz Kluba “ERGO” pobrinuli za okrjepu, uručivanje nagrada i zahvala svima onima koji su sudjelovali. Bilo je to divno druženje i definitivno kvalitetno provedeno vrijeme za sve nas.

Osim toga, povodom 21. ožujka Klub studenata edukacijske rehabilitacije pripremao je nešto i za javnost, pa su tako organizirali mimohod zajedno s djecom iz vrtića ‘Mrvica’ gdje su šetnjom kroz grad dijelili prikladne materijale znatiželjnim prolaznicima.

Cilj ove šetnje bilo je upravo Sveučilište u Mostaru gdje je ostatak volontera pripremao prostor za zabavu uz pomoć kreda, balona, slatkiša i vješanja čarapica upravo u znak podrške i prihvaćanja različitosti.

“Kroz nekoliko sati u vremenu od 10h do 14h posjetitelja je bilo jako mnogo, pa su nas tako posjetili i učenici Srednje turističko-ugostiteljske škole, djeca iz produženog boravka “Slagalica”, profesorice iz Zagreba sa Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta, nekoliko studenata u ime Ekonomskog fakulteta i mnogi drugi”.

“Ovim putem se želimo zahvaliti svim posjetiteljima koji su bili otvorenog srca i uma, koji su ponijeli osmijeh i zajedno s nama obilježili i ove godine Međunarodni dan osoba s Down sindromom”.

“Posebno hvala ide studentima volonterima koji uvijek vjerno rade kako bi ovaj svijet bio ljepše i bolje mjesto za sve nas”.

Izvor: bljesak.info