Eko Hub Blagaj/Novi Val održao akciju čišćenja na području Bišća polja

Eko HUB Blagaj, kojim koordinira Omladinski klub Novi Val održao je danas akciju čišćenja, piše Novival.info.

Akcija čišćenja se održala na lokaciji – Bišće polje, kod poslovnice Klas, sa članovima Eko HUB-a Blagaj, JU Osnovnom školom Gnojnice, Grad Mostar (odjelom za privredu, komunalne i inspekcijske poslove), Komunalnim preduzećem Grada Mostara kao i volonterima Omladinskog kluba Novi Val. Poslovnica Klas je donirala slatkiše za učesnike ove akcije.

U toku ove akcije skupljeno je ukupno 24 vreće plastičnog otpada i očišćeno je 900 m2 prostora od raznog šiblja i niskog rastinja, kao i raznih vrsta organskog otpada.

“Zahvaljujemo se svim građanima koji su na bilo kakav način podržali ovu akciju čišćenja, uz poštovanje svih epidemioloških mjera”, navode iz Eko centra Blagaj.

Svi učesnici su od organizatora akcije dobili potrebnu opremu za ovu akciju, kao hranu i osvježenje.

Eko HUB Blagaj, kojim koordinira Omladinski klub Novi Val Blagaj, pokrenut je u sklopu projekta “Misli o prirodi!” koji implementira Centar za promociju civilnog društva, a finansijski podržava Švedska.

(AbrašMEDIA)

Related Posts

Javni poziv za učešće u IMPAKT inkubatoru poslovnih ideja Lukavac

Imaš između 18 i 35 godina i dolaziš sa područja Lukavca? Želiš ojačati vlastite preduzetničke vještine? Procijeniti izvodljivost poslovne ideje i naučiti izraditi poslovni plan? Dobiti finansijsku podršku za realizaciju poslovne ideje? Pokrenuti ili unaprijediti vlastiti start-up biznis? Dobiti podršku stručnjaka iz različitih oblasti i mentora u rastu i razvoju biznisa? Upoznati se i umrežiti sa drugim[…]