Donatorske kućice SOS Dječijih sela BiH od sada i u McDonald's-u


Donatorske kućice SOS Dječijih sela BiH od danas možete pronaći i u pet McDonald's restorana, u Mostaru i Sarajevu. Kompanija McDonald's na ovaj način nastavlja pružati podršku SOS Dječijim selima BiH, a ovoga puta uključili su i svoje kupce koji mogu ostaviti donaciju u iznosu koji sami biraju.

„McDonald's već nekoliko godina pruža podršku aktivnostima Programa za mlade, podržavajući pripremu mladih za tržište rada, ali i omogućavajući prvo zaposlenje, što je veoma važno u segmentu osnaživanja mladih ljudi, čemu smo i mi kao organizacija iznimno posvećeni. Postavljanje donatorskih kućica u Sarajevu i Mostaru još jedan je vid podrške naših prijatelja, koji su ovoga puta odlučili uključiti i svoje kupce. Zahvaljujemo se kompaniji McDonald's na dugogodišnjem prijateljstvu i razumijevanju naše misije. Želim se unaprijed zahvaliti i kupcima McDonald's koji odluče na ovaj način pomoći djeci iz SOS Dječijih sela BiH“ izjavila je nacionalna direktorica SOS Dječijih sela BiH Mirela Gruenther-Đečević.

Voditelj marketinga i komunikacija McDonald'sa u BiH, Adi Hadžiarapović, dodao je da su kompanija i njeni uposlenici ponosni što mogu podržati misiju i projekat SOS Dječijih sela BiH.

„Jedan od naših osnovnih principa je društveno odgovorno poslovanje“ kazao je Hadžiarapović.

Donatorske kućice možete pronaći u svih pet McDonald's restorana, na tri lokacije u Sarajevu i dvije u Mostaru.

U SOS Dječijim selima BiH odrasta 214 djece i mladih, u 30 SOS porodica, a osim brige o djeci bez roditeljskog staranja, organizacija pruža direktnu podršku porodicama u potrebi kroz Program jačanja porodica te radi na osnaživanju mladih o kojima brine i nakon što postanu formalno punoljetni. Rad organizacije moguć je uz pomoć donatora i prijatelja, a osim donacija putem donatorskih kućica, možete pomoći i kontinuiranim mjesečnim donacijama ili pokrivanjem dijela troškova SOS porodica. Više informacija kako pomoći možete naći na web stranici www.sos-ds.ba.

akta.ba

Related Posts

Aktivizam mi je spasio život

Merima Osmanović, predsjednica Udruženja mladih „Trik“ Kalesija Kad je kao sedmogodišnja djevojčica doživjela nesreću u kojoj je pretrpjela udar struje, usljed čega je doživjela kliničku smrt i bila u komi 48 sati, sa procijenjenih 80% invalidideta niko u porodici, pa ni sama, nije vjerovala u svijetlu budućnost za sebe. Zbog ovog izrazito teškog perioda djetinjstva, Merima Osmanović […]

Projekat “Hollywood u svakom selu”

 Projekcijom filma okončan je projekat “Hollywood u svakom selu” podržan od Fondacije tuzlanske zajednice. U okviru projekta “Borba protiv pandemije Covid 19 kroz filantropiju i solidarnost” Udruženje mladih “Baum” pripremilo je i uz podršku Fondacije uspješno reliziralo online kampanju prikupljanja novca na platformi doniraj.ba. Projekat “Hollywood u svakom selu” bio je prilika da se filmska umjetnost približi[…]