Donatorske kućice SOS Dječijih sela BiH od sada i u McDonald's-u


Donatorske kućice SOS Dječijih sela BiH od danas možete pronaći i u pet McDonald's restorana, u Mostaru i Sarajevu. Kompanija McDonald's na ovaj način nastavlja pružati podršku SOS Dječijim selima BiH, a ovoga puta uključili su i svoje kupce koji mogu ostaviti donaciju u iznosu koji sami biraju.

„McDonald's već nekoliko godina pruža podršku aktivnostima Programa za mlade, podržavajući pripremu mladih za tržište rada, ali i omogućavajući prvo zaposlenje, što je veoma važno u segmentu osnaživanja mladih ljudi, čemu smo i mi kao organizacija iznimno posvećeni. Postavljanje donatorskih kućica u Sarajevu i Mostaru još jedan je vid podrške naših prijatelja, koji su ovoga puta odlučili uključiti i svoje kupce. Zahvaljujemo se kompaniji McDonald's na dugogodišnjem prijateljstvu i razumijevanju naše misije. Želim se unaprijed zahvaliti i kupcima McDonald's koji odluče na ovaj način pomoći djeci iz SOS Dječijih sela BiH“ izjavila je nacionalna direktorica SOS Dječijih sela BiH Mirela Gruenther-Đečević.

Voditelj marketinga i komunikacija McDonald'sa u BiH, Adi Hadžiarapović, dodao je da su kompanija i njeni uposlenici ponosni što mogu podržati misiju i projekat SOS Dječijih sela BiH.

„Jedan od naših osnovnih principa je društveno odgovorno poslovanje“ kazao je Hadžiarapović.

Donatorske kućice možete pronaći u svih pet McDonald's restorana, na tri lokacije u Sarajevu i dvije u Mostaru.

U SOS Dječijim selima BiH odrasta 214 djece i mladih, u 30 SOS porodica, a osim brige o djeci bez roditeljskog staranja, organizacija pruža direktnu podršku porodicama u potrebi kroz Program jačanja porodica te radi na osnaživanju mladih o kojima brine i nakon što postanu formalno punoljetni. Rad organizacije moguć je uz pomoć donatora i prijatelja, a osim donacija putem donatorskih kućica, možete pomoći i kontinuiranim mjesečnim donacijama ili pokrivanjem dijela troškova SOS porodica. Više informacija kako pomoći možete naći na web stranici www.sos-ds.ba.

akta.ba

Related Posts

Poziv za učešće na prezentaciji USAID-ovog projekta Snaga lokalnog / Podrška lokalnim resursnim organizacijama (LRO AA)

Poziv za učešće na prezentaciji USAID-ovog projekta Snaga lokalnog/Podrška lokalnim resursnim organizacijama (LRO AA) Mreža za izgradnju mira poziva zainteresovane lokalne resursne organizacije (LRO) sa područja Bihaća da učestvuju na prezentaciji i saznaju više o mogućnostima finansiranja koje su dostupne putem USAID-ovog projekta Snaga lokalnog/Podrška lokalnim resursnim organizacijama (LRO/AA). Prezentacija će se održati 16. decembra 2022. godine […]

Svi na skijanje – besplatno skijanje za svako dijete iz SOS Dječijeg sela!

Ovom kampanjom kao zajedničkom inicijativom NLB Banke, KJP ”ZOI'84” OCS i Mastercard-a, a u saradnji sa SOS Dječjim selima u BiH planiramo omogućiti besplatno skijanje za svako dijete iz SOS Dječijeg sela I ove zimske sezone NLB Banka Sarajevo je u suradnji sa Olimpijskim centrom Bjelašnica pripremila pogodnosti za sve skijaše korisnike NLB Mastercard® kartica, ali i posebne pogodnosti[…]