Coca-Colina podrška mladima Bosna i Hercegovina

Dobro došli u module ličnih i poslovnih vještina Coca-Coline podrške mladima u BiH!

Moduli ličnih i poslovnih vještina pripremljeni su u sklopu programa „Coca-Colina podrška mladima u BiH“, a namijenjeni su svim mladim osobama koje žele usvojiti dodatna znanja i vještine. 

1. UPRAVLJANJE VREMENOM
Upravljanje vremenom najvećim dijelom svodi se na efikasno planiranje i raspoređivanje vremena. Kada znate koji su vaši ciljevi i prioriteti, potrebno je znati kako napraviti plan koji će vas držati na pravom putu i štititi od stresa. Suština upravljanja vremenom je u disciplini, tj. primoravanju sebe da postavite jasne prioritete i da ne odstupate od njih.

 2. MENTALNO ZDRAVLJE
Kroz modul o mentalnom zdravlju stavljamo fokus na značaj koji ima, posebno za mlade ljude. Mentalo zdravlje neophodno je njegovati jednako kao i fizičko zdravlje, te kod djece i mladih razvijati otpornost na različite negativne utjecaje iz vanjske sredine. Ovaj modul dat će vam osnove za razumijevanje mentalnog zdravlja, stresa, utjecaja stresa, kao i načina savladavanja stresa. Osnažit će vas da prepoznate simptome stresa i da nakon toga doneste odluku želite li raditi na svom mentalnom zdravlju.

 3. POSLOVNO PREGOVARANJE
Pregovaranje je dijalog između dvije ili više osoba s ciljem ostvarenja pogodne situacije. Ishod može biti pogodan za sve strane ili samo za jednu od njih. Bez definiranog okvira pregovaranje može biti ekstremno neorganizirano i zbunjeno. Cilj ovog predavanja je da razumijete da „u poslu, kao i u životu nećete uvijek dobiti ono što zaslužujete, već ono što ispregovarate“, ali i da vam ponudi priliku da vježbate i uvidite vrijednost i značaj pregovaračkih vještina.

Predavači su:

  • Prof. dr. Ivana Zečević
  • Nikola Kužet

Module možeš pogledati u periodu koji ti najviše odgovara, a dijelove i lekcije možeš pogledati i više puta. Preporučujemo ti da tokom modula zapisuješ najvažnije stavke. Ako odslušaš sva tri modula, na kraju možeš preuzeti i potvrdu o učešću. Potvrda se automatski generira nakon što sve videolekcije budu označene kao „completed“, te nakon klika na dugme „finish course“.

Prijavi se putem linka: https://academy.leapsummit.com/courses/coca-colina-podrska-mladima-bosna-i-hercegovina/ 

Izvor: lonac.pro