Ceremonije Omladinske banke: Mladi razvijaju zajednicu u Tešnju

U Tešnju, 28.11.2022 u 13 00 sat, je upriličena ceremonija omladinske banke, kao i potpisivanje ugovora za novi projekat odbora Omladinske banke

Kako se i ova godina bliži kraju, tako je došlo vrijeme za promociju rezultata Omladinske banke Tešanj. 

Ove godine odbor Omladinske banke Tešanj je imao priliku da napiše projekat za promociju Omladinske banke Tešanj, i zahvaljujući dovoljnom broju glasova, OB Tešanj je bogatiji za još jedan projekat u 2022. godini. 

Tešanj u 2022. godini je bogatiji za 16 implementiranih projekata u vrijednosti od 40.835,00 KM, i na to sam posebno ponosna. 

Pored projekata tu su i dva mikrobiznisa.

“SAMS” proizvodnja dekorativnog malača, čija je vlasnica Amela Rahmanović. Nadamo se da ćemo uskoro vidjeti naše parkove uređene sa njenim radom.

Prilikom obraćanja Amela je istakla važnost podrške koju je dobila: ” Da nisam aplicirala za mikrobiznis Omladinske banke Tešanj, ne bih krenula sa idejama i dobila ovoliku podršku koju imam sada. Ova podrška mi mnogo znači sada na početku, i nadam se da ću je iskoristiti najbolje što mogu

Imago – Photo and Wedding studio, Amir Bedak koji je dobio i dodatni grant u iznosu od 3000,00 KM. Čestitam Amire.

Dobrim pričama ne treba kraj, tako je i za saradnju Općine Tešanj i Mozaik fondacije. Potpisan je i memorandum o saradnji za naredne 4 godine. Omladinska banka Tešanj je osnovana 2008. godine i mnogo je implementiranih projekata u skoro 15 godina postojanja Omladinske banke. 

Na ceremoniji su prisustovali: načelnik općine Tešanj, Suad Huskić, Mirnes Dedukić, kao i moja malenkost. Ispred Mozaik fondacije su došla dobro poznata lica Željko Pauković, direktor programa Omladinske banke, kao i naša lijepa Helena Kreća. 

Uskoro se javljam sa još ljepšim pričama, do tada pogledajte fotografije sa ceremonije.

Javljanje iz studija Tešnja završeno,

Sumeja Essidiri. 

Izvor: lonac.pro