Ceremonija potpisivanja ugovora iz Prvog poziva Omladinske banke Stanari

Na ceremoniji potpisivanja, na kojoj je podržano pet projekata, osim predsjednika Skupštine opštine Stanari, Denisa Stevanovića i koordinatora Omladinske banke Stanari, Igora Bajića, prisustvovali su i Direktor progama Fondacije Mozaik, Željko Pauković i Menadžerica programa Omladinske banke, Sanja Kojić.
Fondacija Mozaik i Opština Stanari podržali su projekte ukupne vrijednosti 14.600,00 KM (9.000,00 KM iz fonda Omladinske banke Stanari i 5.600,00 KM koje su obezbijedile neformalne grupe mladih kroz doprinos zajednice. Vodeći računa o zastupljenosti svih mjesnih zajednica korz proces podrške mladim ljudima, ove godine će biti realizovani projekti u mjesnim zajednicam Ostružnja Gornja, Cvrtkovci, Stanari, Cerovica i Dragalovci.
Kroz 4 godine partnerstva Opštine Stanari i Fondacije Mozaik, na razvoju i podršci Omladinske banke Stanari, u periodu od 2020. do 2023. godine zajednički smo podržali 1 mikrobiznis ukupne vrijednosti 2.002,00 KM i 26 projekata ukupne vrijednosti 70.439,00 KM, koje su realizovali 396 mladih volontirajući i radeći 7.929 sati da bi 1.729 osoba imalo direktne koristi od realizovanih projekata.
Opština Stanari i Fondacija Mozaik će i u narednom periodu da nastave saradnju na razvoju zajednice i podršci mladim ljudima u rješavanju njihovih problema, u skladu sa Memorandumom o saradnji potpisanim 24.11.2022. godine između Fondacije Mozaik i Opštine Stanari. Ovim dokumentom definisan je nastavak saradnje na razvoju programa Omladinska banka Stanari, uključujući i podršku mikrobiznisima mladih, te razvoju preduzetništva mladih, investiranju u razvoj prototipa i pokretanju biznisa kroz Startup studio u periodu 01.01.2023-31.12.2026.godine. Zbog podrške većem broju odobrenih projekata, 20.04.2023. godine potpisan je Aneks I Memoranduma o saradnji između Fondacije Mozaik i Opštine Stanari. Aneksom II Memoranduma o saradnji između Fondacije Mozaik i Opštine Stanari, potpisanim 27.11.2023. godine, evidentiran je stvarni utrošak sredstava u 2023. godini, te je osigurana dugoročna saradnja sa Fondacijom Mozaik.
Predsjednik Skupštine opštine Stanari, Denis Stevanović, istakao je da je izuzetno zadovoljan saradnjom Fondacije Mozaik sa Opštinom Stanari, pozdravio ideje mladih ljudi koje doprinose razvoju lokalne zajednice, kao i predanosti članova Odbora Omladinske banke Stanari, te se svima prisutnima ujedno i zahvalio na prisustvu ceremoniji potpisivanja ugovora sa Fondacijom Mozaik.

Izvor: rolify.com