Bosnalijek najposvećeniji donator SOS Dječijih sela BiH

Izvor: SOS Dječija sela

Najbolji prijatelji SOS porodice mame Fikrete već 18 godina

Kada je u BiH oformljena prva SOS porodica, u okrilju SOS Dječijeg sela Sarajevo, vodila ju je SOS mama Fikreta, koja i danas s jednakom ljubavlju i predanošću brine o svojoj djeci. Tu posvećenost je prepoznala kompanija Bosnalijek, pružajući nevjerovatnu podršku SOS porodici mame Fikrete u proteklih 18 godina. To je bio povod za današnje potpisivanje donatorskog ugovora u Nacionalnom uredu SOS Dječijih sela BiH. Lana Mujanović, pomoćnica direktora Bosnalijeka i Mirela Gruenther-Đečević, nacionalna direktorica SOS Dječijih sela BiH potpisale su Ugovor o donaciji u vrijednosti 32.000,00 KM kojim se osiguravaju sredstva za pokriće godišnjih troškova SOS porodice mame Fikrete.

„U ovoj godini obilježavamo 26 godina rada organizacije SOS Dječija sela u Bosni i Hercegovini i 18 godina iskrenog prijateljstva sa kompanijom Bosnalijek. Od prvog dana smo u Bosnalijeku dobili prijatelje koji suštinski razumiju misiju organizacije i koji dijele našu želju da djeci bez roditeljskog staranja osiguramo sretno djetinjstvo i kvalitetno odrastanje uz prilike koje će ih spremiti za uspješnu samostalnost. Istinski smo zahvalni Upravi i uposlenicima Bosnalijeka što su od momenta upoznavanja koncepta brige u okrilju SOS porodice postali najposvećeniji korporativni donator u BiH. Hvala što jednako kao i mi vjerujete da nijedno dijete ne treba odrastati samo“, istakla je Mirela Gruenther-Đečević, nacionalna direktorica SOS Dječijih sela BiH.

„Bosnalijek u svom strateškom opredjeljenju za društveno odgovorno poslovanje na listi prioriteta ima podršku zdravom odrastanju djece širom BiH.  U organizaciji SOS Dječija sela BiH smo prije 18 godina pronašli pouzdanog partnera. Davno smo postali dijelom SOS porodice mame Fikrete i kroz godine svjedočili neizmjernoj ljubavi i predanosti u brizi i odgoju djece. Vjerujemo da je pokriće godišnjih troškova porodice doprinijelo sretnom i bezbrižnom odrastanju generacija. Danas, kada poznajemo i one mlade ljude koji su dalje uspješno i samostalno krenuli u život, znamo da smo zajedno ostvarili izuzetan uticaj“ naglasila je Lana Mujanović, pomoćnica direktora Bosnalijeka.

U znak zahvalnosti kompaniji Bosnalijek je uručen s ljubavlju aranžiran biljni vrt od nekoliko vrsta čuvarkuće (lat. Sempervivum, što znači “uvijek živuća”). Osim što je čuvarkuća dekorativna i ljekovita, postojana i izdržljiva, postoji vjerovanje da ova biljka štiti kuću i sve njene ukućane. Bosnalijek već 18 godina „čuva kuću“ porodice SOS mame Fikrete, stoga želimo da čuvarkuća koju poklanjamo jednako čuva i štiti naše najbolje prijatelje.

Bosnalijek je pored pokrića godišnjih troškova SOS porodice osiguravao stipendije za djecu, obavljanje prakse u kompaniji, uposlenici i članovi Uprave Društva su obilježavali rođendane djece i bili podrška za sve velike i važne događaje na način kako to čine najbolji prijatelji.