Bosanac krenuo biciklom iz Njemačke u Sarajevo, cilj prikupljanje sredstava za borbu protiv raka

Elmedin Tinjak – Edo, Bosanac s adresom u u Sjedinjenim Američkim Državama, krenuo je iz Njemačke biciklom do Sarajeva u cilju prikupljanja sredstava za borbu protiv raka.

Elmedin je kao dječak zbog ratnih dešavanja bio primoran napustiti Sarajevo s ranjenim ocem i započeti novi život u nekoj dalekoj državi.

Danas je Elmedin odrasla osoba koja svojim trudom i zalaganjem niže životne uspjehe. Ima 43 godine te je inžinjer informatike zaposlen u sektoru zdravstva.

Edin prije polaska iz Njemačke (Foto: Privatni arhiv)
Edin prije polaska iz Njemačke (Foto: Privatni arhiv)

Njegov otac, nažalost, je preminuo, a u njegov pomen Elmedin svake godine vozi bicikl i prikuplja novac kojim finansira borbu protiv raka. Također, on je i u SAD-u član biciklističkog društva koje bicikliranjem prikuplja novac potreban za borbu protiv raka.

Elmedin danas nakon višednevnog puta stiže u Sarajevo, a njegovi prijatelji žele organizirati njegov doček na Baščaršiji i prirediti mu dobrodošlicu.

Svoj put krenuo je iz Minhena, a trenutno se nalazi u blizini Kaknja. On bi u svoj rodni grad trebao stići u večernjim satima, a njegovi prijatelji će ga dočekati kod Sebilja.

Izvor: klix.ba

Related Posts

​​Čapljinski karneval vratio sjaj, glamur i veselje na ulice grada nakon dvogodišnje pandemijske pauze.

Više tisuća posjetitelja oduševljeno sudionicima i dvodnevnim programom. Nakon održanog četvrtog po redu dječjeg karnevala u petak 12.8., u subotu 13.8. je upriličen 23. Međunarodni ljetni karnevala Čapljina 2022. U subotu je program započeo karneval partyjem na gradskom kupalištu “Jaz” a onda je uslijedio prijem karnevalskih skupina u salonu gradske uprave u Čapljini gdje su domaće i […]

Iskoristi bespovratna sredstva za ulaganja iz dijaspore u Općini Ključ

Iskoristi bespovratna sredstva i investiraj u Bosni i Hercegovini U Općini Ključ je otvoren javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava osobama iz dijaspore koje su već pokrenule ili žele pokrenuti biznis u Bosni i Hercegovini. Raspoloživi fond za podršku osobama iz dijaspore za pokretanje poslovnog poduhvata u Jajcu iznosi 40.000 KM. Prosječan iznos zahtjeva sa kojim se može aplicirati za[…]