Bljesak.info u Šurmancima: Hercegovačka crkvica u kojoj se čuvaju relikvije dvaju svetaca

U crkvici Milosrdnog Isusa svake se godine na blagdan Božjeg Milosrđa, u prvu nedjelju po Uskrsu slavi posveta crkve sagrađene 2002. godine.

U Šurmancima, filijali međugorske župe uz rijeku Neretvu, nalazi se crkvica Milosrdnog Isusa. Tamo se svake godine na blagdan Božjeg Milosrđa, u prvu nedjelju po Uskrsu slavi posveta crkve sagrađene 2002. godine.

U toj crkvi nalazi se slika Milosrdnog Isusa ispred koje se dogodilo čudilo, koje je bilo presudno za kanonizaciju poljske redovnice Faustine Kowalske. Nju je 30. travnja jubilarne 2000. godine svetom proglasio papa sv. Ivana Pavao II.

Naime, molitvena skupina iz talijanskog grada Trenta Međugorju je darovala monumentalnu sliku Milosrdnog Isusa bremenitu značenjem. Čudo iscjeljenja koje se dogodilo posredstvom te slike bilo je jedan od dokaza pri beatifikaciji sestre Faustine Kowalske i priznanju pobožnosti prema Milosrdnom Isusu te proglašenju blagdana Božjeg Milosrđa u prvu nedjelju poslije Uskrsa.

Ova se slika nekoliko godina nalazila u kapelici na groblju u Šurmancima, dok nije našla svoje konačno mjesto u ovoj crkvici koja je i posvećena Milosrdnom Isusu.

Uz relikvije sv. Faustine Kowalske u filijalnoj crkvi Božjeg milosrđa u Šurmancima, čuvaju se i relikvije sv. Ivana Pavla II.

Otkad je izgrađena crkvica Milosrdnog Isusa u Šurmancima, tamo hodočaste brojni vjernici. Odlaze organizirano u skupinama da bi pred ikonom Milosrdnog Isusa molili krunicu u čast Božjeg Milosrđa i preporučili se Milosrdnom Isusu.

Izvor: bljesak.info