BELLSPIRATION CLUB – Tania Gonzalez: Iako sam “propala” u očima društva, pobjeđujem s Bogom! (Dio 1/4)

1) Draga Tania, ti si za mene vrlo posebna duša … Ali ko je zapravo Tania, o čemu sanja, šta voli i čime se bavi? Za čitaoce Bellspiration bloga, predstavi nam se, da te svi upoznamo.

Belma, jako si draga osoba! i hvala vam na ovoj prilici da podijelim malo o sebi. Šta mogu reći o Tania Gonzalez? Zaista sam jednostavna, luda i kreativna djevojka. Sanjam o upoznavanju novih kultura, istraživanju novih zemalja, isprobavanju nove hrane i razgovoru uz kafu. Uživam u iskrenim razgovorima. Nikada nisam bila svjesna važnosti komunikacije dok nisam imala privilegiju posjetiti Sarajevo. Vođenje razgovora bez telefona ili bilo koje druge smetnje bilo je nešto sasvim novo za mene. Uživam u upoznavanju ljudi, ne kroz male razgovore ili njihovu cool hranu, već slušajući njihova srca. Volim slikati i stvarati umjetnost koja postavlja pitanja. Volim bilo šta što je povezano sa prirodom, zalascima sunca, planinama, plažama i hranom 😂. Trenutno radim u nižoj srednjoj školi kao nastavnica/asistentica, gdje pomažem učenicima sa domaćim zadacima. Neki od tih učenika govore samo španski i ja ih vodim kroz njihov rad. Razlog zbog kojeg sam ostala na ovom poslu je taj što također potičem djecu na uspjeh i slušam njihove priče. Neki od njih nemaju roditelje, a drugi nemaju pozitivan uzor u odrasloj osobi. Ali kad nisam gospođica Gonzalez, ja sam samo kći, prijateljica i fotografkinja. Fotografiram uglavnom sve što uključuje svijet vjenčanja – zaruke i vjenčanja su ono što volim fotografirati. A ponekad provodim vrijeme u Sarajevu💛.

2) Kako definišeš „uspjeh“ i na koji način ga ostvariti?

Definicija uspjeha se mijenjala tokom mog života. Nekad sam mislila da su me društvene mreže i moji roditelji ohrabrili da težim ka naprijed. Imati zanimanje koje dokazuje vašu vrijednost svijetu, kuću, posao koji se dobro plaća i penzionisati se sa $$$$ na bankovnom računu.

Ali jednog dana pomislila sam šta ako nemam titulu/zanimanje, kuću i novac. Da li bi to značilo da nisam uspjela u životu? Da li je moja svrha u životu isključivo sticanje tih stvari? Pa ako postignem sve to, jesam li sve završila u svom životu? Šta je sljedeće? Koji je moj sljedeći uspjeh, svrha?

“Kakva će korist biti od toga što će neko steći čitav svijet, a pritom izgubiti dušu?” Uspjeh za mene je definitivno postizanje više u životu od onoga što ovaj svijet ili ljudi mogu dati. Živjeti u Ljubavi, radosti, miru, strpljenju, dobroti, vjernosti, blagosti i samokontroli, to je moj uspjeh. I sve ovo u životu mogu pronaći samo s Bogom. Iako sam “propala” u društvu, pobjeđujem s Bogom. Nisam dobila ocjenu koju sam željela, ali i dalje imam ljubav i mir jer mi Bog kaže da sam vrijednija od te ocjene. Kad je osoba na poslu izgovarala lažne optužbe protiv mene, izabrala sam oprostiti i živjeti u dobroti, jer me Bog tome uči.

Uspjeh u stvarnosti za mene je život u Božijoj svrsi. Voljeti druge, služiti drugima, učiti voljeti sebe i samo nastaviti rasti u bilo kojem zadatku koji je ispred mene.

3) Od srca hvala što si članica Bellspiration Club-a i što s nama dijeliš svoja iskustva u narednim sedmicama i nadahnjuješ nas! Kakva su tvoja očekivanja od Bellspiration Club-a?

Željela bih dati malo svog svjetla drugima. Definitivno nisam savršena niti najcool osoba na svijetu. Ja sam čovjek i naučila sam neke stvari tokom svog putovanja. Ako mogu pomoći i nadahnuti druge na bolje i ispunjenije putovanje, zašto to ne bih i uradila?!

4) Pratite Tania:

Fb: https://www.facebook.com/TaniaG4vr
IG: @tania.gee @half_orange_ @vivredamour_weddings

bellspiration.blogspot.com