BELLSPIRATION CLUB – IVANA ŠĆEPANOVIĆ: Stvari koje sam naučila i koje mislim da su važne (Part 4/4)

1) Možeš li podijeliti s nama šta je to što si naučio/la iz dosadašnjeg životnog iskustva, a što smatraš jako bitnim za miran, sretan i uspješan život?

Stvari koje sam naučila i koje mislim da su važne: 

1. Ljubav je sve. Živi ljubav i radi sve iz ljubavi. Sve što nije ljubav, odmah ostavi i ne daj svoje vrijeme ničemu što ne miriše na ljubav. Život je toliko kratak da nemaš vremena da trošiš energiju i sate na posao koji ne voliš, ljude koji su (ne)ljubav… 

2. Voli sebe najviše na svijetu i pričaj sebi i nadahnjuj sebe i podiži se jer često ćeš biti jedini koji ćeš vjerovati u sebe i moći se dići dok si padao milion puta. 

3.Ne sudi ništa što nisi preživio ni hodio tim putem. Svako se trudi na svoj način da se izbori sa ovim bučnim komešanjem života. 

4. Budi zahvalan za sve što si, ko si i sta imaš. Za svaki dio svog neperfektnog tijela, za svaki otkucaj srca i za sve ljude u svom životu… Budi zahvalan i slikaj slike srcem. 

5. Budi ponosan na svoje uspjehe koliko god bili mali i ne budi strog/a prema sebi. Čak i šolja koja ti se svidjela, a ti je kupila od plate je uspjeh. Svaki preživljen dan je uspjeh i zato daj sebi malo priznanja. I oprosti sebi jer jedino tako možeš i oprostiti drugima.

2) Bellspiration klub ovim intervjuom završava drugi mjesec svog rada. Šta misliš o ovom klubu nakon mjesec dana promocije? Šta misliš o Bellspiration-u generalno i njegovom cilju promovisanja rada i djela mladih ljudi?

Ja sam toliko ponosna na tebe i na sve što si stvorila i na sve što stvaraš. RASTEMO ZAJEDNO SVI MI S TOBOM. Meni je toliko drago i čast mi je da si mene izabrala da budem dio ovoga. A i baš sam sretna što svaki dan vidim i čitam predivne priče ljudi koji od svojih života prave bajke i koji nas inspirišu da budemo bolji.  Čitajući druge priče koje si objavila svaki put naučim nešto novo, nasmijem se. Baš me oraspolože ti i tvoje mlade inspiracije. Tebi svaka čast jer si bila i uvijek ostala inspiracija od momenta kad sam te srela u autobusu.♡

bellspiration.blogspot.com

Related Posts

Iskoristi bespovratna sredstva za ulaganja iz dijaspore u Općini Ključ

Iskoristi bespovratna sredstva i investiraj u Bosni i Hercegovini U Općini Ključ je otvoren javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava osobama iz dijaspore koje su već pokrenule ili žele pokrenuti biznis u Bosni i Hercegovini. Raspoloživi fond za podršku osobama iz dijaspore za pokretanje poslovnog poduhvata u Jajcu iznosi 40.000 KM. Prosječan iznos zahtjeva sa kojim se može aplicirati za […]

#MOBA porodica predstavlja Maju Bojanić iz Dervente

Postala je svjesna koliko volonterstvo znači za samu osobu i koliko je može promijeniti u pozitivnom smislu #MOBA porodicu  čini mreža Omladinskih banaka iz 52 opštine/općine/grada širom Bosne i Hercegovine u kojoj se razvijaju prijateljstva, usavršavaju lične vještine i doprinosi zajednici. Omladinske banke vjeruju da su mladi sadašnjost, a ne samo budućnost i znaju da se mladi mogu razvijati[…]