[BANJA LUKA] Javni poziv za učešće na Festivalu omladinskog zagovaranja 2022.

Festival omladinskog zagovaranja je nova platforma koju mladi mogu iskoristiti da se promovišu kao nosioci promjene. Rok za prijave je 27. maj 2022. godine.

Klapa 2. Akcija. Zagovaranje

Šta je Festival omladinskog zagovaranja?

Festival omladinskog zagovaranja je nova platforma koju mladi mogu iskoristiti da se promovišu kao nosioci promjene. Cilj festivala je da mladima u BiH pruži priliku da u vidu kratkih filmova zagovaraju za teme koje su prema njihovom mišljenju bitne za unapređenje kvaliteta života mladih u našoj zemlji. Festival će se održati u Banjoj Luci 2. i 3. juna 2022.  u Domu omladine, Đure Daničića 1. Organizator festivala je udruženje građana „Zdravo Da Ste“ Banja Luka.

Ko može učestvovati?

Kratki filmovi čiji su autori i autorice mladi, grupe mladih i udruženja građana i građanki čije su filmovi uradili mladi (mladi su do 30 godina starosti). Kratki filmovi moraju biti autorski, ne smiju biti tuđi rad. Jedan autor ili autorica može prijaviti više filmova.

  • Dužina trajanja filma može biti maksimalno 20 minuta
  • Teme filma i format biraju autori i autorice
  • Važno je da filmovi imaju snagu zagovaranja za teme bitne mladima u BiH (na lokalnom, regionalnom, nacionalnom nivou)
  • Filmovi ne smiju sadržavati scene i sadržaje ekstremnog nasilja, govora mržnje, diskriminacije, netolerancije i seksualnog dijaloga
  • Filmovi mogu biti napravljeni najkasnije u 2018. godini
  • Rok za prijave je 27. maj 2022. godine
  • Autor ili autorica može samo poslati film, ali i učestvovati lično
  • Prijave slati putem e-maila na adresu: oc@zdravodaste.org 
  • Organizator će pokriti putne troškove i troškove smještaja učesnicima i učesnicama

Izvor: lonac.pro

Related Posts

Javni poziv za učešće u IMPAKT inkubatoru poslovnih ideja Lukavac

Imaš između 18 i 35 godina i dolaziš sa područja Lukavca? Želiš ojačati vlastite preduzetničke vještine? Procijeniti izvodljivost poslovne ideje i naučiti izraditi poslovni plan? Dobiti finansijsku podršku za realizaciju poslovne ideje? Pokrenuti ili unaprijediti vlastiti start-up biznis? Dobiti podršku stručnjaka iz različitih oblasti i mentora u rastu i razvoju biznisa? Upoznati se i umrežiti sa drugim[…]