Bajramskim paketima Hoše komerc obradovao korisnike Narodne kuhinje Stari Grad Sarajevo


Hoše komerc
, domaći trgovački lanac sa najdužom tradicijom u Bosni i Hercegovini, danas je bajramskim paketima sa hranom obradovao korisnike Narodne kuhinje na Baščaršiji. Radi se o jednoj od mnogobrojnih humanitarnih akcija koju Hoše komerc provodi sada već tradicionalno svake godine.

“Dio smo zajednice i zato želimo dati naš doprinos, pogotovo za ljude koji nemaju dovoljno za sebe, za naše komšije i sugrađane. Ove godine na žalost sa nama nije rahmetli tetka Zilha koja je dugo godina uspješno vodila Narodnu kuhinju, ali radost Bajrama želimo podijeliti sa njenim korisnicima. Svi oni su u stanju potrebe i upravo zbog toga želimo danas biti s njima na ovakav način. Uvijek ćemo biti na strani ljudi kojima je potrebna pomoć. Ovo je naš vid pomaganja i jedna od mnogobrojnih humanitarnih akcija koju provodimo sada već tradicionalno svake godine. Svim muslimanima u Bosni i Hercegovini i svijetu želimo Bajram Šerif Mubarek Olsun i svako dobro“, navodi se u saopćenju za medije kompanije Hoše komerc.

Narodna kuhinja Stari Grad Sarajevo svakodnevno sprema hranu za oko 300 domaćinstava i 600 pojedinaca koji su u potrebi. Vrijedni uposlenici i volonteri Narodne kuhinje su i ove godine spremali iftare i bajramski ručak za sve korisnike i postače.

Hoše komerc je domaći trgovački lanac sa najdužom tradicijom u Bosni i Hercegovini. Osnovna djelatnost kompanije je trgovina na malo i veliko prehrambenih i neprehrambenih proizvoda; zatim, slastičarstvo, pakeraj i pržionica kafe, kao i distribucija proizvoda. U okviru segmenta trgovine, kompanija posjeduje razvijenu maloprodaju sa brendom Hoše komerc trgovina, i veleprodaju, odnosno distribuciju drugih brendova, kao što je Megle. U proizvodnom segmentu poslovanja Hoše komerc razvija liniju proizvoda pod brendovima Bony i Merka, a tvornica slastica je jedna od najsavremenijih u regiji. Hoše komerc d.o.o zapošljava 250 radnika, posjeduje lanac od 9 prodavnica, i sve su na području Kantona Sarajevo.

Izvor: akta.ba

Related Posts

Javni poziv za učešće u IMPAKT inkubatoru poslovnih ideja Lukavac

Imaš između 18 i 35 godina i dolaziš sa područja Lukavca? Želiš ojačati vlastite preduzetničke vještine? Procijeniti izvodljivost poslovne ideje i naučiti izraditi poslovni plan? Dobiti finansijsku podršku za realizaciju poslovne ideje? Pokrenuti ili unaprijediti vlastiti start-up biznis? Dobiti podršku stručnjaka iz različitih oblasti i mentora u rastu i razvoju biznisa? Upoznati se i umrežiti sa drugim[…]