AP “Neretva” Konjic: “Turneja” u Sloveniji 3. februara

Članovi Amaterskog pozorišta “Neretva” Konjic sutra putuju u Sloveniju, grad Kranj, gdje će pred slovenačkom publikom 3. februara  izvesti predstavu “Turneja” u režiji Dine Kerića.

“Način na koji je došlo do gostovanja jeste, što sam ja 2014. godine bio učesnik radionica u Smederevu gdje smo upoznali jednog od najpopularnijih stand-up komičara u Sloveniji, Rok Škrlep, a koji također vodi KUD “Pridiprav” u Kranju” – kazao je Dino Kerić, režiser predstave “Turneja” te dodao: “Došli smo na zajedničku ideju da ostvarimo saradnju između AP “Neretva” Konjic i KUD “Pridiprav” iz Kranja. Ideja se svidjela ekipi koja je objeručke dočekala priliku da predstavi naše Amatersko pozorište, naš grad, pa i državu”.

Zadovoljan je načinom na koji su protekle pripreme bez obzira na tehničke poteškoće sa kojima su se suočavali.

“Same pripreme za naredno gostovanje su tekle na dobar način, pred kraj smo usporili sa tehničkim problemima, ali uspjeli smo finalizirati pripreme, te u noći sa četvrtka  na petak putujemo u Sloveniju” – kazao je Kerić.

“Cjelokupna ekipa broji 23 člana AP “Neretva” koji odlaze na gostovanje u Sloveniju. Došlo je do izmjene u jednoj od glavnih uloga koju tumači Dino Hajdar, a koji zbog privatnih obaveza nije bio u mogućnosti da gostuje, te ću ja biti zamjena za njegovu ulogu. Također, imamo i zamjene na ulogama vojnika, ali i neke uloge sa manje zadataka su se poprilično izmijenile” – istaknuo je Kerić.  

“Ovo je samo početak uspona AP “Neretva” Konjic na teatarskoj sceni BiH” – kazao je Dino Kerić, režiser predstave Turneja.

Izvor: radiokonjic.ba