Akcija “Jedna želja, jedan poklon, jedan osmijeh” nastavlja se i ove godine

Grupa entuzijasta iz organizacije “Za djecu BiH” okupljenih oko ideje da obraduju mališane iz domova za djecu bez roditeljskog staranja, provodi akciju “Jedna želja, jedan poklon, jedan osmijeh” već treću godinu u nizu.U prethodne dvije godine hiljade Bosanaca i Hercegovaca u zemlji i inostranstvu, od Australije do Amerike, Njemačke, Portugala i Dubaija, zajednički je na platformi zadjecubih.online ispunilo 1534 dječijih želja. Za samo nekoliko dana svake od prethodnih godina pokloni su kupljeni i stigli su na adrese mališana.

“Motivirani uspješnom realizacijom, ljudskom dobrotom i velikom željom i energijom da djeci izmamimo osmijeh na lica, a posebno fokusirani ove godine na to da u vremenu pandemije djeci uljepšamo praznike koje će provesti u “novoj normalnosti”, i ove godine nastavljamo lijepu priču o jednoj želji, jednom poklonu i jednom osmijehu”, navode iz organizacije.

Kao i prošle godine, dostavljene su liste želja te su objavljene na stranici zadjecubih.online.

Sve što građani trebaju uraditi jeste pronaći želju koju su u prilici ispuniti. Označite želju, kupite poklon i pošaljite ga isključivo poštom na navedenu adresu. Zbog trenutne epidemiološke situacije, poklone nije moguće nositi lično.

Za sva dodatna pitanja, na raspolaganju je email adresa poklon@zadjecubih.online

klix.ba

Related Posts

Dodjeljena sredstva za građanske inicijative: Građani sa preko 50.000 KM pokreću 21 inicijativu u TK

Dodjeljena sredstva za građanske inicijative Građani sa preko 50.000 KM pokreću 21 inicijativu u TK Komisija razmatrala veliki broj aplikacija – podrška će biti pružena najinovativnijim idejama kojima se rješavaju problemi u zajednicama                 Fondacija tuzlanske zajednice danas je u Ateljeu „Ismet Mujezinović“ potpisala ugovore sa predstavnicima organizacija civilnog društva za realizaciju lokalnih inicijativa, za unapređenje uslova […]

Svaka neispunjena želja pronašla je svog prijatelja

Udruženje porodica i prijatelja dece obolele i izlečene od leukemije i drugih malignih bolesti „PIPOL“ tokom meseca decembra realizovalo je program Novogodišnjeg darivanja za decu i mlade obolele i izlečene od raka sa područja Tuzlanskog kantona, Brčko distrikta BiH i dela RS-a. Zahvaljujući podršci grada Tuzla i javnih preduzeća sa područja Grada Tuzla kao brojnih društveno odgovornih[…]