AHK BiH organizira događaj “Dan karijera – tvoja budućnost ovdje i sad”

Predstavništvo njemačke privrede u BIH u saradnji sa Goethe Institutom BIH organizira događaj pod nazivom “Dan karijera – tvoja budućnost ovdje i sad”.

Predstavništvo njemačke privrede u BIH u saradnji sa Goethe Institutom BIH organizira 23.11.2022. od 12 do 16 sati u prostorijama Goethe-Instituta (ul. Džidžikovac br. 5) događaj pod nazivom “Dan karijera – tvoja budućnost ovdje i sad” za učenike i učenice završnih razreda srednjih škola u Kantonu Sarajevo:

Navedeni događaj je podržan od strane Ambasade SR Njemačke u BIH i Ministarstva za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo te ima za cilj da se učenici i učenice upoznaju sa tržištem rada i bosanskohercegovačkim kompanijama.  

Osim što ćeš pokazati društvenu odgovornost, svojim učešćem dobijaš priliku da na informativnim štandovima kroz razgovor sa učenicima i učenicama predstaviš svoju kompaniju te da ih informišeš konkretno o tvojoj djelatnosti.

Svaka prijavljena firma će imati obezbjeđen info-štand na kojem će moći da izloži svoje promo-materijale (baner, flyer itd.).

AHK BiH će u saradnji sa SOS Kinderdorfom iskoristiti priliku da pozove učesnike i učesnice YEP projekta (100 mladih ljudi) da nam se pridruže na Karrieretag-u. U pitanju su mladi ljudi koji su već prošli stručne treninge i savjetovanja na teme pisanja CVa i razgovora za posao. 

Trenutno je prijavljeno preko 400 mladih ljudi!

Više informacija o događaju OVDJE.

Prijave na: amer.suljic@ahk.ba

Izvor: lonac.pro

Related Posts

Umjetnost je ženskog roda: tokom kampanje #16 dana aktivizma besplatna projekcija filma „Ne gledaj mi u pijat“ za gledatelje iz zemalja Zapadnog Balkana

Da umjetnost i kultura, kada im se pruži prilika, mogu kreirati prostor za razmišljanje i razgovor o vrlo važnim, društvenim temama potvrdit će Sarajevo Film Festival i Institut za razvoj mladih KULT koji će u narednim danima temu rodne ravnopravnosti staviti u fokus javnosti i stvoriti prilike za iniciranje pozitivnih promjena u društvu. Povodom početka globalne kampanje […]

U Livnu održane dvije obuke za unaprijeđene kapaciteta lokalnih udruga i organizacija

Centar za građansku suradnju iz Livna je u prethodnom periodu organizirao dvije obuke za unaprjeđenje vlastitih kapaciteta ali i kapaciteta lokalnih organizacija civilnog društva i udruga koje su pokazale interes za sudjelovanje. Prva obuka je održana na teme „Pisanje projekata i Namicanje sredstava“, a trener na obuci je bio Zlatko Sarić. Sudionici obuke su osim teoretskog dijela[…]