AHK BiH organizira događaj “Dan karijera – tvoja budućnost ovdje i sad”

Predstavništvo njemačke privrede u BIH u saradnji sa Goethe Institutom BIH organizira događaj pod nazivom “Dan karijera – tvoja budućnost ovdje i sad”.

Predstavništvo njemačke privrede u BIH u saradnji sa Goethe Institutom BIH organizira 23.11.2022. od 12 do 16 sati u prostorijama Goethe-Instituta (ul. Džidžikovac br. 5) događaj pod nazivom “Dan karijera – tvoja budućnost ovdje i sad” za učenike i učenice završnih razreda srednjih škola u Kantonu Sarajevo:

Navedeni događaj je podržan od strane Ambasade SR Njemačke u BIH i Ministarstva za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo te ima za cilj da se učenici i učenice upoznaju sa tržištem rada i bosanskohercegovačkim kompanijama.  

Osim što ćeš pokazati društvenu odgovornost, svojim učešćem dobijaš priliku da na informativnim štandovima kroz razgovor sa učenicima i učenicama predstaviš svoju kompaniju te da ih informišeš konkretno o tvojoj djelatnosti.

Svaka prijavljena firma će imati obezbjeđen info-štand na kojem će moći da izloži svoje promo-materijale (baner, flyer itd.).

AHK BiH će u saradnji sa SOS Kinderdorfom iskoristiti priliku da pozove učesnike i učesnice YEP projekta (100 mladih ljudi) da nam se pridruže na Karrieretag-u. U pitanju su mladi ljudi koji su već prošli stručne treninge i savjetovanja na teme pisanja CVa i razgovora za posao. 

Trenutno je prijavljeno preko 400 mladih ljudi!

Više informacija o događaju OVDJE.

Prijave na: amer.suljic@ahk.ba

Izvor: lonac.pro