Život u Sarajevu: Šareni đir gradom kroz Esmin spot Blista

Blista, spot za pjesmu kantautorice Esme Numanović koji je nedavno pušten u eter, već nailazi na odlične kritike. Spot je pun radosti i prikazuje život u Sarajevu u lijepom svjetlu.

Podsjetnika radi, istoimeni album Blista objavljen je prije tri dana. Nakon singlova Blesav, Snovi i Jutro, spotom za Blista, Esma je odlučila zaokružiti priču i sa svima podijeliti svih 11 pjesama svog albuma prvijenca.

Foto: Vedad Krkbešević

Želja mi je spotom podsjetiti ljude na svijetlu stranu života punu radosti, onu stranu što ne ovisi o materijalnom, a u nadi da ću barem na tren otjerati sivilo sa naslovnica”, kaže Esma.

Spot Blista je prikaz svakodnevnog života ljudi u Sarajevu. Proces snimanja je bio simpatičan, topao i inspirativan: mnogo dragih i nasmijanih lica na jednom mjestu, fešta je po Esminoj mjeri.

Foto: Vedad Krkbešević

Spot je osmislila Monika Andrić, a kadrove je snimio Vedad Krkbešević. Na snimanju spota učestvovali su i Emina Smaka, stilistica, Maja Talović, vizažistica i Ensar Dervišbegović, stilist za kosu.

Posebno mjesto u spotu zauzimaju mnogi dragi ljudi, ali i vrhunski bosanskohercegovački brendovi: Fića Crew, koji su joj na dan snimanja predali ključeve prekrasnog žutog Fiće i RUFF cycles, svjetski priznati brend električnih bicikala porijeklom iz Travnika, koji su za potrebe snimanja u Sarajevo dostavili Lil Missy bicikl. Bh, brendovi Iman della Luna Design, St.ranac, Revolt Clothing i Red Door Pub upotpunili su ljepotu ove Esmine blistave audio-vizualne priče do maksimuma.

Album Blista dostupan je na svim digitalnim platformama za slušanje muzike. Više informacija potražite na www.esmanumanovic.com.

Izvor: urbanmagazin.ba