Želiš postati Data Scientist? Platforma Bitology Online ima savršenu priliku za tebe

Interaktivni ONLINE kurs “Python za Data Science” vodi te od početnika do eksperta, gdje kroz praktično znanje, vježbe i zadatke stičeš cijenjene i dobro plaćene vještine najpopularnijeg i najtraženijeg programskog jezika današnjice.

Data Science unosi revolucionarne promjene i poboljšanja u svakom segmentu današnje svakodnevnice, od modernog poslovanja kompanije, do načina života digitalnog građanina. Ako želiš savladati najpopularniji i najtraženiji programski jezik današnjice, na pravom si mjestu.


Zašto da naučiš Python?

Zato što je vrlo jednostavan za učenje i vemo zabavan za korištenje. Koristi elegantnu sintaksu, što olakšava čitanje programa koje pišete.

Python je veoma moćan i fleksibilan open source programski jezik koji se može koristiti za web i software development, data science, automatizaciju sistema, machine learning, robotiku, vještačku inteligenciju, cyber bezbjednost, kreiranje igrica i još mnogo toga. Koliko je Python dobar programski jezik govori činjenica da ga koriste neke od najvećih kompanija i organizacija na svijetu – Wikipedia, Google, Facebook, Amazon, NASA, CERN, Spotify, Mozilla, Dropbox i Njujorška berza samo su neke od njih.

Šta ćeš naučiti?

  • Naučit ćeš osnovne koncepte Python programskog jezikam kao što su varijable, operatore, tipovi podataka i strukture podataka.
  • Naučit ćeš kako ispravno korisiti kontrolu programskog toka i petlje. Postat ćeš kompetentna ili kompetentan u pisanju vlastitih funkcija i korištenju predefinisanih funkcija i metoda.
  • Postaćeš kompetentna ili kompetentan u korištenju glavnih biblioteke za analizu i manipulaciju sa velikim setovima podataka.
  • Naučićeš kako da učitaš podatke iz različitih izvora, kao što su csv, excel i json, korištenjem Pandas biblioteke.
  • Naučićeš kako da radiš manipulaciju, predprocesiranje i agregaciju na velikim setovima podataka.
  • Postaćeš kompetentna ili kompetentan u procesu vizualizacije rezultata, korištenjem Matplotlib biblioteke.
  • Finalno naučićeš proces kreiranja prediktivnog modela, s ciljem kreiranja vlastitih Machine Learning modela.

Od početnice ili početnika do ekspertice ili eksperta, zvuči zanimljivo?

Za više detalja posjeti Bitology – Platforma za ONLINE edukaciju 

Izvor: lonac.pro