Završna ceremonija OB Prnjavor – “Četiri uspješne godine bezštelnih prilika za mlade!”

Sumirali smo rezultate postignute kroz program Omladinske banke u Prnjavoru za 2023. godinu u kojoj smo realizovali devet projekata i registrovali dva mikrobiznisa.

Uspješno zatvaramo vrata 2023. godine i nadamo se još boljim koracima kojima ćemo koračati kroz 2024. godinu. Fondom Omladinske banke koji je podržan od strane grada Prnjavora i Fondacije Mozaik završeno je devet projekata i dva mikrobiznisa ukupne vrijednosti 29 000 KM.

Mladi su imali priliku da realizuju projekte od interesa za lokalnu zajednicu kao što su:

  • uređenja dječijih igrališta
  • briga o našim malim prijateljima ljubimcima
  • projekata iz oblasti kulture, edukacije i obrazovanja.

Kroz projekte mikrobiznisa otvorena su dva samostalna privredna subjekta i kreirana nova radna mjesta.

Gradonačelnik grada Prnjavora, Darko Tomaš je zahvalio Fondaciji “Mozaik” i članovima Omladinske banke koji su u ovoj lokalnoj zajednici predano radili u protekle četiri godine i čiji je krajnji rezultat realizacija 33 projekta i tri mikrobiznisa ukupne vrijednosti višoj od 92.000 KM.

“Potpisan je i Memorandum o saradnji na osnovu koga će biti povećana sredstva u 2024. godini i predviđeno finansiranje dva start – ap projekta vrijednosti po 5.000 KM za mlade starosti od 17 do 35 godina” , rekao je V.d načelnik Odjeljenja za lokalni ekonomski razvoj i društvene djelatnosti Prnjavor Ljubiša Šikarac.

30.11. 2023. u sali Skupštine grada Prnjavor održana i promocija 9 projekata i dva mikrobiznisa realizovana u ovoj godini.

Jedan od projekata podržanih ovogodišnjim sredstvima Omladinske banke bio je i “Folkofilija” u realizaciji Gradskog kulturno – umjetničkog društva “Pronija” Prnjavor. Učenik prnjavorske Gimanzije David Prgonjić kao jedan od učesnika ovog projekta pojasnio je da su zahvaljujući dobijenim sredstvima boravili 10 dana na međunarodnom festivalu folklora u Portugalu.

“Cilj projekta je da nastupom u drugim državama promovišemo našu kulturu, tradiciju i običaje , rekao je Prgonjić i dodao da su u Portugalu imali osam nastupa.

Mi kao Odbor Omladinske banke smo zaista zadovoljni ovom godinu, nadamo se da će sljedeća godina biti još uspješnija. Takođe, pozivamo mlade da nam se pridruže, budu dio programa i stvaraju bolju i ljepšu zajednicu sa mladima koji to rade kroz četiri godine partnerstva. Srećni smo što u baš u Omladinskoj banci Prnjavor imamo top volonterku Dajanu Bašić i to je dokaz da su vidljivi rezltati mladih u našoj “Maloj Evropi”.

Izvor: lonac.pro