Zašto trebaš postati dio Students for Liberty?

Pridruži se našem Local Coordinator Programu!

SFL je globalna organizacija koja okuplja studente i mlade lidere iz cijeloga svijeta sa ciljem promovisanja slobode, individualnih prava i tržišnih sloboda. Naša misija je da obrazujemo, razvijamo i osnažujemo sledeću generaciju lidera slobode.Students for Liberty Bosna i Hercegovina dio je mreže European Students for Liberty, koja je dalje dio globalne mreže ove organizacije. 

Jedan od najznačajnijih programa koje SFL nudi svojim liderima je Prometheus Fellowship Program. Ovaj program pruža fantastičnu priliku za razvoj vaših liderskih vještina kroz online edukaciju, kao i dva uzbudljiva susreta uživo u toku godine. Prošlogodišnja generacija je svoj prvi sastanak imala u Sjedinjenim Američkim Državama u Majamiju. Ono što ovaj program čini još posebnijim jeste individualno mentorstvo koje dobija svaki učesnik. Imate mogućnost da radite s iskusnim mentorima koji će vam pružiti podršku, savjete i smjernice kako biste maksimalno iskoristili svoj potencijal i ostvarili svoje ciljeve.
 

Dalje, Students for Liberty pruža mogućnost da svoje članke objavljujete na našim blogovima Learn Liberty i Speak Freely.  Naša koordinatorka Tea je imala priliku pisati za ove blogove a nedavno je njen članak objavljen i u printanoj verziji Speak Freely na temu  A Corrosive Legacy in Bosnia and Herzegovina. Ova verzija je bila dostupna na nedavno održanom LibertyCon-u u Lisabonu gdje je veliki broj sudionika izrazio veliki interes za život mladih u Bosni i Hercegovini. Takođe, SFL vam može pomoći da svoje članke objavite i u nekim partnerskim magazinima ili blogovima.
 

Na kraju, spomenućemo besplatne treninge i putovanja koja se nude našim koordinatorima. Primjer jednog od tih treninga je nedavno održani Studio Retreat (trening na temu društvenih mreža i video produkcije) u Njemačkoj i Why Liberty Retreat (trening na temu javnog govora) u Poljskoj. Godišnji događaji u Students for Liberty uključuju i već spomenuti LibertyCon  te Top Leadership Retreat koji je prošle godine održan u Sarajevu. 

Ovom prilikom vas još jednom pozivamo da postanete dio Students for Liberty!  Možete nas zapratiti na instagramu, ili možete zapratiti našu krovnu organizaciju. 

Izvor: lonac.pro