Za suplemente od bijelog luka iz Ljubinja međunarodno priznanje za inovativnost

Na Komorskom investicionom forumu Zapadnog Balkana, koji je održan u Skoplju, Farmavit iz Ljubinja sa svojom linijom dijetetskih proizvoda brenda Alivit farm, dobio je nagradu kao najinovativnija kompanija zapadnog Balkana za 2022. godinu.

– Ovo je veliko priznanje i veliko i vrlo smo zadovoljni jer je naša ideja i ono što radimo u malom Ljubinju prepoznato kao inovativno, originalno i nešto sasvim novo na ovom tržištu – rekao je tim povodom Stefan Šalvarica, direktor poslovne jedinice Farmavit d.o.o Food planet Ljubinje.

On ističe da im je tokom foruma u Skoplju bila posebna čast da budu u društvu velikih kompanija sa dugom tradicijom, poput Alkaloida, Nelta, Salvea i ostalih koji su dobili priznanja u svojim kategorijama.

– Zahvaljujemo se organizatorima foruma i Spoljnotrgovinskoj komori BiH. Iako nismo davno počeli sa proizvodnjom dijetetskih suplemenata od bijelog luka, i tek odskora smo na tržištu, veliko je nagrada kad vidimo da su korisnici zadovoljni, te da se vraćaju i traže naše proizvode. Mislimo da nas veliki rezulatati tek očekuju – kazao je Šalvarica.

Preduzeće iz Ljubinja već nekoliko godina bavi se preradom bijelog luka i proizvodnjom marinada i pasti za ishranu, a od lani su pokrenuli liniju od 11 vrsta suplemenata od fermentisanog bijelog luka u kombinaciji sa ekstraktima ljekovitog bilja.

Još su dvije kompanije iz Bosne i Hercegovine nagrađene u Skoplju, i to obje iz Mostara: Alumini je nagrađen u kategoriji povećanja izvoza, a proizvođač metalne opreme SIK u kategoriji unapređenja digitalnih tehnologija.

Alkaloid vodeći investitor u regionu

Prva nagrada u kategoriji “Vodeći investitor (šampion) u zemljama Zapadnog Balkana” dodjeljena je Alkaloid AD Skoplje, a uručena je na prigodnoj svečanosti organizovanoj u čast dostignuća najboljih i najuspješnijih kompanija u regionu.

Uzimajući u obzir značaj kontinuiranog ulaganja i unapređenja u svim segmentima poslovanja, te visoko pozicioniranje kao jedno od ključnih strateških opredjeljenja u poslovnoj politici “Alkaloida”, ova nagrada predstavlja još jednu značajnu potvrdu dostignuća kompanije:

– Alkaloid je u svojoj dugoj istoriji prošao kroz brojne izazove, ali jedna činjenična konstanta tokom devetodecenijskog razvoja bila su ulaganja koja su u protekle tri decenije bila usmjerena na izgradnju i proširenje proizvodnih kapaciteta, istraživačko-razvojnih kapaciteta, instaliranje savremene opreme, laboratorija i tehnologija, savremenog softvera te na dobro obučeno osoblje. Samo u proteklih pet godina investirali smo 104,1 milion eura u zemlje regiona, integrišući naše poslovanje u svrhu boljeg poslovanja iz naše baze u Makedoniji. Odlučni smo da ostanemo na tom kursu i ubuduće, radeći na globalizaciji brenda ‘Alkaloid’, dostojanstveno i predano, prakticirajući visoke etičke standarde, kredibilitet i profesionalan pristup u cjelokupnom poslovanju – izjavio je generalni direktor/predsjednik Odbora direktora kompanije Živko Mukaetov.

Izvor: ba.ekapija.com