Vrijeme je za novu avanturu! #byebyelonac #teksezakuhalo

Ukoliko vrijedno pratiš aktivnosti u loncu onda znaš da sam posljednja 3 mjeseca bila dio priče kao internica za lonac.pro. Kakvo je bilo moje iskustvo, šta sve nosim sa sobom a šta ostavljam možeš saznati u ovom blogu!

Dok sam bila srednjoškolka, što se u ovom trenuku čini kao da je prošla cijela vječnost, često su mi govorili „Vidjet ćeš kad kreneš na fakultet kako će ti vrijeme letiti“. Moram priznati da nisam baš vjerovala i mislila sam da se svi vodim onom „Ma meni je moje najgore“. Međutim, bila sam itekako u krivu.

Posljednjih godinu dana, vjerujem, svima nam je proletilo a da ne znamo ni kako. Za mene godina nikad brže nije prošla a posebno zadnja 3 mjeseca, otkad sam i zvanično postala internica u lonac.pro.

DA SUMIRAMO 🤝🏻

Moram priznati da sam jako razočarana iz više razloga. 

1.     Zašto mi niko nije rekao da 3 mjeseca prođu kao 3 dana?

2.     Niko me nije pripremio na super ekipu i opuštenu atmosferu!?

3.     Nisam mislila da je moguće nakon relativno kratkog perioda zavoliti posao i ekipu u ovoj količini u kojoj sam ja 💜

Kao što se da zaključiti iz priloženog, moja praksa bila je jedno od najljepših iskustava koje mi je 2022. poklonila. Zauvijek sam zahvalna na prilici koja mi se pružila, vještinama koje sam stekla i razvila, ljudima sa kojima sam sarađivala i koje sam upoznala, idejama koje su se pretvorile u stvarnost i mnogim lekcijama i iskustvima koje sam naučila/zaradila kroz svoju prvu praksu.

POČETAK 🙋🏻‍♀️

Naime, sve je počelo 3. oktobra 2022. godine, moje iskustvo pri prijavi i samom početku prakse možeš pročitati u mom prvom blogu klikom na link, a završava se danas, 3. januara 2023. Praksa je zaista bila šarolika (šarolika-kombinacija riječi šarena i raznolika, rječnik I.D.) i obzirom da ne volim „copy paste“ zadatke, takav vid rada i učenja mi je savršeno odgovarao.

Učila sam pobliže o novinarstvu, moderaciji i ispravnom predstavljanju prilike/članka/bloga/zadatka ali isto tako i o digitalnom marketingu, korektnom komunikacijom sa publikom i trikovima kako poboljšati svoje društvene mreže. Za sve navedeno glavne i odgovorne su Emilija i Idna, koje su neumorno, uz puno pomoći, usmjerenja a ponajviše podrške pomogle, kako meni tako i mojim kolegicama, Nejri i Belmi, bez kojih ništa od ovoga ne bi bilo moguće, i usmjerile nas da se usavršavamo na poljima na kojima do sada nismo imale ogromno iskustvo i na kojima smo se, u većini slučajeva, pronašle prvi put.

Uživala sam radeći sa sve i jednom pojedinačno. Zato, iskoristit ću ovu priliku da kažem jedno veliko ali nedovoljno HVALA svakoj od vas. 

ZAHVALNICE 🍀

Emilija, hvala ti na pruženoj prilici, povjerenju i činjenici da si u meni vidjela potencijal i vjerovala da mogu dostići cilj. Uz tvoju pomoć to svakako i jesam. 💜

Idna, nisi bez razloga stručnjakinja za digitalni marketing 😉. Hvala ti što si sa nama nesebično podijelila mnoge korisne savjete i trikove i iskreno se nadam da ćemo ih iskoristiti u pravom smislu i na taj način ispoštovati te.

Nejra, hvala na toploj dobrodošlici i usmjerenju koje si pružila prvenstveno meni ali i našem Mirzi, što si nam pomogla svaki put kada nismo znali odakle da počnemo i što si bila tu za nas.

Belma, moja nasljednica hahaha. Šalu na stranu ali zaista se nadam, kao što sam ja od tebe, da si i ti od mene uspjela nešto naučiti i da će ti pomoći u ostatku prakse. Hvala što si došla prije nego zagusti i što smo se uvijek mogle dogovoriti i pričati o svemu bez problema. I tebi i Nejri želim puno sreće i uspjeha u ostatku prakse ali i inače u životu.💜

Nadam se da ovo nije “kraj“ i da će nam se putevi ponovo ukrstiti u skorijoj budućnosti.

Naravno, postoji vojska ljudi koja stoji iza lonac.pro i svima se zahvaljujem pojedinačno na svakoj lijepoj riječi, savjetu, komentaru i prijateljskoj ruci koju su pružili, nadam se da će što veći broj interna i internica iskusiti ljepotu internshipa kakvu sam ja doživjela, ako ne i bolju. ✨

ALI, TO NIJE SVE!

Inače, znam da ste navikli da moji blogovi budu 6-7 minute read (kako bi moj LinkedIn profil svaki put ocijenio) ali ovaj put biti će short and simple.

Ovo nije doviđenja, niti najmanje. Ovo je početak nove avanture, ujedno i godine, a kako bolje ući u Novu godinu nego sa novim početkom, odlukama, ciljevima i rezolucijama!

Uskoro se čitamo sa novim dostignućima i TEDx događajima koji su planirani u tekućoj godini. 

2023. će biti velika godina, I can feel it 🥳 

A koje su tvoje rezolucije za novu 2023. godinu?

Nadam se da, između ostalog, na listi se nalazi i ona najvažnija, što bi rekla naša Ilma, a to je da budeš/ostaneš dobar čovjek. Dobre stvari se, zaista, događaju dobrim ljudima 😊

Sretna Nova 2023. godina! 🥳🎉

Izvor: lonac.pro