Vrijedna donacija BBI banke i Rijaseta Islamske zajednice

Hiljadu porodica širom BiH i ove će godine dobiti ramazanske pakete koje je Bosna Bank International, pripremila u saradnji sa Rijasetom Islamske zajednice u BiH. 

Paketi sa osnovnim životnim namirnicama bit će isporučeni najpotrebitijim građanima putem muftijstava u Mostaru, Sarajevu, Tuzli, Zenici, Travniku, Bihaću, Banja Luci i Goraždu, odnosno medžlisima Islamske zajednice: Ustikolina, Živinice, Turbe, Jezero, Žepče, Maglaj, Doboj i Teslić. 

“Kao institucija koja posluje u skladu sa etičkim i islamskim principima, BBI vrijednosti prenosimo i na sve lokalne zajednice u kojima poslujemo. Stoga, već tradicionalno, u vrijeme mjeseca ramazana želimo obradovati i dati podršku najosjetljivijim kategorijama stanovništva, nastaviti njegovati vrijednosti koje podstiču na međusobno pomaganje, zbližavanje, ujedinjenje i činjenje dobra”, istakla je Amra Babić, direktorica Marketinga i korporativnih komunikacija BBI banke.    

Ukupna vrijednost ovogodišnje pošiljke ramazanskih paketa, koji su jutros krenuli iz Sarajeva prema odredištima, iznosi 70.000 KM, a svaki paket sadrži osnovne prehrambene proizvode.

Rukovodilac Ureda za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice u BiH Ibrahim ef. Malanović, podsjetio je da je ovo deveta  godina kako se realizuje akcija podjele paketa za povratničke porodice u BiH.

“Već devetu godinu sa BBI bankom organizujemo podjelu paketa na području svih osam muftijstava u BiH. Zahvaljujemo se BBI banci koja je društveno odgovorna institucija koja na ovaj način pomaže onima kojima je pomoć najpotrebnija. Mi smo i ove godine odlučili da paketi idu povratnicima koji su u ovom trenutku najpotrebniji naše pomoći. Naime, oni još uvijek žive od pomoći svojih najmilijih koji nisu zajedno sa njima, ili od pomoći dobrih ljudi. Zato i ove godine želimo  ih posjetiti u njihovim domovima i pokazati im da nisu sami. Na ovaj način mi trebamo iskazati solidarnost i pažnju prema njima i pomagati im ne samo kada je ramazan nego tokom cijele godine”, izjavio je ef. Malanović.

Izvor: akta.ba