Usvajanje znanja kroz posjete Institutu se nastavlja – Kakvo je današnje iskustvo predstavnica ASuBiH-a?

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetile predstavnice Asocijacije srednjoškolaca u BiH.

Naše gošće imale su priliku sa uposlenicima Instituta razgovarati, razmijeniti iskustva i usvojiti nova znanja koja će primijeniti u budućem radu svoje organizacije.

“Sve vrijeme razmišljam da bi bilo odlično da nam se ova posjeta desila ranije, kada smo tek počeli raditi sa Institutom. Mislim da nakon današnjeg dana bolje razumijemo kako Institut funkcionira i zbog čega su svi procesi koji se provode potrebni. Mi smo dobile i neke ideje, kako da sve što smo čule i vidjele danas integriramo u rad svoje organizacije”, rekla je Tijana Vujinović, projektna koordinatorica.

“Posjeta mi je bila jako korisna jer sada imam odgovore na neka pitanja koja su mi se javila na samom početku novog projekta koji ćemo implementirati sa Institutom. Mislim da smo danas čule mnogo korisnih i primjenjivih stvari. Iako je naša organizacija manja od Instituta i za određene procese jednostavno nemamo kapacitete, gledaćemo da ih negdje ipak ukomponujemo”, dodala je Lamija Lapo, projektna koordinatorica.

Dosadašnje posjete pokazale su se vrlo korisnim upravo zato što partnerske organizacije rado primijenjuju ono što su vidjele i naučile u posjetama.

Pružajući mogućnost predstavnicima organizacija da se uživo upoznaju s određenim procedurama rada u Institutu i pitaju sve što žele i što bi bilo od koristi za razvoj njihovih organizacija, zajednički dolazimo do novih ideja i prilika.

Više o konceptu Job shadowing možete pročitati  OVDJE, a ukoliko imate dodatnih pitanja, možete se javiti putem e-mail adrese selma.sljivo@mladi.org.

Izvor: mladi.org