Uspješna godina za prijedorsku Miru – Puštena u rad linija za robotsko pakovanje Frondi proizvoda

Fabrika keksa Mira iz Prijedora ovu godinu završava uspješno. Proizveli su i prodali oko 6.000 tona keksa i vafla, a nisu izostale ni investicije. U novu liniju za proizvodnju uloženo je više od 3 mil EUR, prenosi portal Prijedor24h pozivajući se na Kozarski.

Nakon izazova koje je u privredi donijela epidemija virusa korona, ove godine uslijedili su i izazovi uzrokovani opštim poskupljenjem. Iz Mire kažu da su uz pomoć matične kuće Kraš iz Zagreba obezbijedili sve što im je potrebno.

Zamjenik direktora firme Mira, Mile Šiljegović, priča da je proizvodnja u prvih 11 mjeseci veća za oko 4%.

– Proizvodnja je za prvih 11 mjeseci prošle godine bila na 5.937 tona, a ove godine to je 6.125. Što se tiče prodaje, ona je prošle godine bila na nivou 6.075 tona, a ove godine 6.052 tona. Znači to je za nekih 99, 62 ili oko 100 odsto preklapanje ukupne količine prodane i proizvedene robe u Miri – kaže Šiljegović.

On ističe da uprskos izazovnom vremenu za privredu, u Miri nisu izostale ni značajne investicije.

– Protekla i ova godina će se zatvoriti sa investicijom vrijednom više od 3 mil EUR. Kupljena je i puštena u rad linija u Kraš grupi, koja radi po principu robotskog pakovanja naših proizvoda. U pitanju je pakovanje proizvoda Frondi, nešto što će da omogući da proizvodnja poraste za 30% – zaključuje Šiljegović.

U ovoj fabrici proizvodi se između 35 i 40 slatkih proizvoda, a zaposleno je 395 radnika.

Oko 80% proizvoda iz prijedorske fabrike keksa izvozi se na inostrano tržište. Najviše u Hrvatsku, potom u ostale zemlje regiona.

Mirini slatki proizvodi prodaju se i u Njemačkoj, Americi, Kanadi, Australiji i Novom Zelandu. Jedno od najznačajnijih tržišta za ovu fabriku je Saudijska Arabija.

Izvor: ba.ekapija.com

Related Posts

Do 10. februara prijave za dodjelu privremenih lokacija za osmomartovsku prodaju

Grad Banja Luka raspisao je Javni oglas o dodjeli lokacija za privremeno zauzimanje javne površine za prigodnu osmomartovsku prodaju, prema kriterijumu najvišeg iznosa. Predmet dodjele je 20 lokacija na Trgu Krajine, koje će se moći koristiti u periodu od 05. do 09. marta 2023. godine. Pravo učešća imaju registrovani samostalni preduzetnici sa teritorije grada Banje Luke, koji […]

BH Telecom pravi filmove o historiji Bosne i Hercegovine

Generalni direktor BH Telecoma Sedin Kahriman danas je sa bliskim saradnicima održao sastanak sa renomiranim bh. rediteljima i filmskim radnicima. Na sastanku se razgovaralo o dosadašnjoj saradnji koja već sada ulazi u svoju četvrtu godinu, trenutnim otvorenim projektima, te o nastavku saradnje u okviru BH ContentLab platforme. Generalni direktor Kahriman se zahvalio prisutnim i kroz kratku retrospektivu[…]