USPJEH Volonteri škole Čelebići osvojili 1. mjesto u kategoriji Hercegovačko-neretvanski kanton

Danas, na Međunarodni dan volontera, realizirana je završna aktivnost projekta “Volontiranje je cool!” koji je podržan od Delegacije Evropske unije u BiH, a implementira ga Centar za razvoj omladinskog aktivizma CROA.

Galerija volonterizma održana je u Sarajevu te je 50 škola iz 5 kantona imalo priliku komisiji i drugim učenicima predstaviti svoje volonterske akcije.

Volonterski tim škole Čelebići, predvođen koordinatoricom Zinetom Jahić, osvojio je prvo mjesto u kategoriji Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Tim je u mjesecu oktobru realizirao tri volonterske akcije: u mjesecu oktobru obilježili su mjesec knjige. Zdrave životne stilove promovisali su obilježavanjem Dana jabuke te su zajedno sa Vijećem učenika i pedagogicom škole održali čas posvećen toleranciji.

Komisija koja je ocjenjivala volonterske akcije pohvalila je kreativnost i inovativnost timova te njihov doprinos lokalnoj zajednici.

Volonterski tim škole Čelebići je vrijedan i posvećen tim koji je dao svoj doprinos lokalnoj zajednici. Njihove aktivnosti su bile kreativne, inovativne i edukativne, a pokazale su da volontiranje može biti zabavno i korisno.

Čestitke volonterima škole Čelebići i koordinatorici Zineti Jahić!

Izvor: novikonjic.ba