USAID-ov LocalWorks – Pomoć lokalnim resursnim organizacijama

USAID/Bosna i Hercegovina je objavio Zahtjev za informacijama (Request for Information – RFI) kako bi obavijestio zainteresirane organizacije o predstojećem programu „USAID-ov LocalWorks – Pomoć lokalnim resursnim organizacijama“ (LRO Assistance Activity). Cilj RFI-a je prikupljanje informacija o organizacijama u BiH koje su zainteresirane i imaju kapacitete koordinirati i implementirati aktivnosti LocalWorks programa u BiH.

RFI će prikupljati informacije uglavnom, ali ne samo, od lokalnih resursnih organizacija koje se bave pružanjem usluga drugim lokalnim organizacijama i pojedincima u svojim zajednicama, kao krajnjim korisnicima aktivnosti.

Prethodno pomenuti RFI nije poziv za dostavljanje projektnih prijedloga, sažetaka projektnih prijedloga ili koncept nota.

Objavu Zahtjeva za informacijama (RFI) možete pronaći ovdje https://www.grants.gov/web/grants/view-opportunity.html?oppId=329752 ili ovdje www.beta.sam.gov, tako što ćete koristiti ključne riječi Request for Information: LocalWorks LRO Assistance Activity in Bosnia-Herzegovina.

https://www.usaid.gov/bosnia

Related Posts

Udruženje „Ruku na srce“: U City Pub-u sinoć uz grupu Dernex obilježen Međunarodni dan volontera

Sinoć je u sarajevskom City Pub-u povodom Međunarodnog dana volontera održana humanitarna svirka grupe Dernex, a u sklopu akcije „Nijedno dijete bez paketića“. Humanitarnom svirkom, Udruženje „Ruku na srce“ slavilo je sve dosadašnje uspjehe koji ne bi bili mogući bez velikog zalaganja i rada volonterki i volontera Udruženja. Također, posjetioci su dolaskom na svirku podržati našu zimsku […]

Godišnji događaj Instituta za razvoj mladih KULT proslavio uspjehe ostvarene kroz 2022. godinu

Godišnji događaj Instituta za razvoj mladih KULT pod nazivom “Ready, Steady, CHANGE“, je simbolično organiziran 5.12.2022. na Međunarodni dan volontera, s ciljem da promovira uspješne priče kroz aktivnosti omladinskih lidera, omladinskih političkih lidera i službenika za mlade u protekloj godini. Događaj je okupio preko 100 mladih i predstavnika različitih institucija koje rade i brinu o mladima, kako[…]