USAID-ov LocalWorks – Pomoć lokalnim resursnim organizacijama

USAID/Bosna i Hercegovina je objavio Zahtjev za informacijama (Request for Information – RFI) kako bi obavijestio zainteresirane organizacije o predstojećem programu „USAID-ov LocalWorks – Pomoć lokalnim resursnim organizacijama“ (LRO Assistance Activity). Cilj RFI-a je prikupljanje informacija o organizacijama u BiH koje su zainteresirane i imaju kapacitete koordinirati i implementirati aktivnosti LocalWorks programa u BiH.

RFI će prikupljati informacije uglavnom, ali ne samo, od lokalnih resursnih organizacija koje se bave pružanjem usluga drugim lokalnim organizacijama i pojedincima u svojim zajednicama, kao krajnjim korisnicima aktivnosti.

Prethodno pomenuti RFI nije poziv za dostavljanje projektnih prijedloga, sažetaka projektnih prijedloga ili koncept nota.

Objavu Zahtjeva za informacijama (RFI) možete pronaći ovdje https://www.grants.gov/web/grants/view-opportunity.html?oppId=329752 ili ovdje www.beta.sam.gov, tako što ćete koristiti ključne riječi Request for Information: LocalWorks LRO Assistance Activity in Bosnia-Herzegovina.

https://www.usaid.gov/bosnia

Related Posts

Iskoristi bespovratna sredstva za ulaganja iz dijaspore u Općini Ključ

Iskoristi bespovratna sredstva i investiraj u Bosni i Hercegovini U Općini Ključ je otvoren javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava osobama iz dijaspore koje su već pokrenule ili žele pokrenuti biznis u Bosni i Hercegovini. Raspoloživi fond za podršku osobama iz dijaspore za pokretanje poslovnog poduhvata u Jajcu iznosi 40.000 KM. Prosječan iznos zahtjeva sa kojim se može aplicirati za […]

#MOBA porodica predstavlja Maju Bojanić iz Dervente

Postala je svjesna koliko volonterstvo znači za samu osobu i koliko je može promijeniti u pozitivnom smislu #MOBA porodicu  čini mreža Omladinskih banaka iz 52 opštine/općine/grada širom Bosne i Hercegovine u kojoj se razvijaju prijateljstva, usavršavaju lične vještine i doprinosi zajednici. Omladinske banke vjeruju da su mladi sadašnjost, a ne samo budućnost i znaju da se mladi mogu razvijati[…]