Upriličena dodjela certifikata članovima odbora Omladinske banke

Nakon uspješno okončanih mandata u 2022. godini, mladi volonteri Omladinske banke preuzeli su u utorak navečer na sceni Pozorišta mladih Tuzla svoje certifikate. Svečanoj dodjeli koju su organizirali koordinatori Omladinske banke pri Fondaciji tuzlanske zajednice i koordinator projekta Omladinska banka, Mirza Mujezinović, prisustvovalo je 70-ak mladih iz pet regionalnih odbora (Centar, Sjever, Istok, Zapad i Jug).

Svečana dodjela certifikata ujedno predstavlja i zvaničan kraj mandata trenutnim članovima i članicama odbora, a priliku da uzmu učešće u Omladinskoj banci i ove godine imat će više od 100 mladih ljudi sa područja Tuzlanskog kantona. Članovi i članice odbora Omladinske banke imat će priliku u toku jednogodišnjeg volonterskog rada u odborima da u ime Fondacije tuzlanske zajednice donose odluke o podršci projektima mladih u svojim zajednicama, ali i da učestvuju na edukativnim radionicama koje su koncipirane da ojačaju vještine.

Ipak, treba naglasiti, a kao što se moglo vidjeti i na samoj dodjeli, Omladinska banka puno je više od samog volontiranja za dobrobit zajednice. Prilika je to mladima da se druže, upoznaju, zabave, razmijene ideje i postanu bolji te aktivniji članovi svoje zajednice.

Već tradicionalno od 2004. godine Omladinska banka jedan je od najuspješnijih projekata Fondacije tuzlanske zajednice. Prvi je to korak mladim ljudima u kvalitetnom, transparentnom i demokratskom radu za svoju zajednicu. Ne sumnjamo da će i novi odbori biti uspješni kao i njihovi prethodnici kojima su svečano dodijeljeni certifikati.

Na samome kraju, želimo da se zahvalimo našim domaćinima iz Udruženja Mladi Tuzla i Pozorišta mladih Tuzla na gostoprimstvu, ustupljenom prostoru, te ukazanoj pomoći kako bi cjelokupna dodjela prošla u najboljem mogućem redu.

Ukoliko i vi želite biti dio ove lijepe priče, prijavite se na mjesto koordinatora jednog od pet regionalnih odbora Omladinske banke.

Saznajte OVDJE.

Izvor: fondacijatz.org