Udruženje Colibri – Izložba likovnih radova (praznik prijateljstva i inkluzije)

Povodom 2 aprila, međunarodnog dana podizanja svijesti o autizmu, udruženje Colibri organizuje izložbu likovnih radova čije je svečano otvorenje u nedjelju, 02.04. u 12h u prostorijama udruženja, ul. Ćemaluša br 3.

Ova nesvakidašnja izložba je zapravo praznik prijateljstva i inkluzije jer su svoja srca i ruke ujedinili mališani koji svakodnevno dolaze u centar i naši prijatelji. Sportisti, muzičari, zastupnici, ministri, novinari i mnoštvo drugara čine čaroliju stvarajući umjetnost s ljubavlju.

Sve te divne radove ćete moći i kupiti ukoliko želite, a za onoliko novca koliko želite izdvojiti, tu na licu mjesta na samoj izložbi, a nakon toga i online, možete nam javiti u komentar ispod posta ukoliko vam se neki od ovih prekrasnih radova dopadaju i željeli bi ste da krase zidove vašeg doma.

Sretni smo da smo stekli ovoliko prijatelja, da ova sjajna energija podiže svijest o problemima koje imaju djeca i osobe sa autizmom u našem društvu, nadamo se da ćemo svi zajedno jednom stvoriti bolju budućnost i jednake prilike za svako dijete. Svuda i uvijek.

U međuvremenu mi posvećeno radimo na omogućavanju takvog sna zajedno sa svim našim dragim prijateljima. Ova izložba je samo mala kap u moru svega ono što zajednički činimo i pokazatelj da uz malo volje, mnogo toga može biti bolje.

Radujemo se druženju, mališani, roditelji, prijatelji, sugrađani, svi zajedno, vidimo se 02.04. u 12 sati.

Radovi su nastali u sklopu našeg projekta edukativnih i kreativnih radionica “Inkluzivni svijet” koji su podržali Općina Centar Sarajevo BH Telecom Grad Sarajevo – City Of Sarajevo Australian Embassy and Permanent Mission to the United Nations, Vienna
#zajednosmočarolija

Povodom 2 aprila, međunarodnog dana… – Udruženje “Colibri” | Facebook

Izvor: mreza-mira.net