“U razgovoru sa” Sabinom Memić, upoznaj službenicu Grada Mostara!

Redakcija Akademije za komunikacije Omladinskih banaka u Bosni i Hercegovini pokreće rubriku “U šetnji sa…”. U njoj želimo ispričati priče onih predstavnika i predstavnica lokalne vlasti koje podržavaju naš rad i mlade u svojim zajednicama.

Danas predstavljamo priču o još jednoj sjajnoj službenici Gradske uprave Grada Mostara. Njeno ime je Sabina Memić. Radi u Gradskoj upravi Grada Mostara kao Viši samostalni referent za odnose sa NVO i vjerskim zajednicama. 

Fondacija Mozaik kroz program Omladinske banke ima jako dobru saradnju sa opštinama, općinama i gradovima na području Bosne i Hercegovine, njih 50.

Omladinska banka Mostar je jedan dio velike skupine Omladinskih banaka u Bosni i Hercegovini.

Priču sa gospođom Sabinom započeli smo o programu Omladinske banke i o tome koliko je zapravo važno da imamo ovakav program u lokalnoj zajednici, gdje je Gospođa Sabina istakla da jako važno da se mladim ljudima daje podrška na različite načine kako bi se njihove želje i potrebe ostvarile na najbolji mogući način u zajednici u kojoj žive. 

Kroz razgovor gospođa Sabina posebno je istakla prednost Fondacije Mozaik koja se ogleda kroz stručno, profesionalno i kreativno osoblje koje pruža pomoć i podršku mladima u realizaciji njihovih ideja. 

Na kraju gospođa Sabina je poslala poruku u kojoj poručuje svim lokalnim zajednicama da se uključe i da budu dio ovakvih i sličnih programa kao što je program Omladinske banke.

Više o tome  možete pogledati “U razgovoru sa Sabinom Memić”!

Izvor: lonac.pro