U “Akciji solidarnosti” banjalučki Crveni krst prikupio 200 paketa hrane

U “Akciji solidarnosti”, koju je organizovao Crveni krst Banjaluka i koja je završena, ukupno je prikupljeno namirnica za 200 paketa koje će u narednim danima podijeliti socijalno ugroženim porodicama i pojedincima koji nisu korisnici Javne kuhinje.

“Naši volonteri će narednih dana u banjalučkim mjesnim zajednicama podijeliti pakete socijalno ugroženim porodicama i pojedincima”, kažu iz Crvenog krsta.

Kako navode, u banjalučkim školama su prikupljane namirnice za humanitarne pakete.

“U samoj akciji je učestvovalo 13 škola, a s obzirom na to da sarađujemo sa 37 banjalučkih škola, nismo baš zadovoljni odzivom”, kazali su iz Crvenog krsta.

Kako navode, razlog tome je što su učenici i roditelji opterećeni nekim drugim akcijama koje škole sprovode.

Crveni krst je ovih dana dobio i 50 paketića za djecu koje su donirali navijači Borca u sklopu akcije koju su sami organizovali, a pored tih paketića, članovi Omladinskog kluba Crvenog krsta Banjaluka su prikupili još 20 paketića.

Svi paketići su podijeljeni socijalno ugroženim porodicama, korisnicima Javne kuhinje, odnosno njihovoj djeci i unucima.

Izvor: nezavisne.com

Related Posts

Aktivizam mi je spasio život

Merima Osmanović, predsjednica Udruženja mladih „Trik“ Kalesija Kad je kao sedmogodišnja djevojčica doživjela nesreću u kojoj je pretrpjela udar struje, usljed čega je doživjela kliničku smrt i bila u komi 48 sati, sa procijenjenih 80% invalidideta niko u porodici, pa ni sama, nije vjerovala u svijetlu budućnost za sebe. Zbog ovog izrazito teškog perioda djetinjstva, Merima Osmanović […]

Projekat “Hollywood u svakom selu”

 Projekcijom filma okončan je projekat “Hollywood u svakom selu” podržan od Fondacije tuzlanske zajednice. U okviru projekta “Borba protiv pandemije Covid 19 kroz filantropiju i solidarnost” Udruženje mladih “Baum” pripremilo je i uz podršku Fondacije uspješno reliziralo online kampanju prikupljanja novca na platformi doniraj.ba. Projekat “Hollywood u svakom selu” bio je prilika da se filmska umjetnost približi[…]