U “Akciji solidarnosti” banjalučki Crveni krst prikupio 200 paketa hrane

U “Akciji solidarnosti”, koju je organizovao Crveni krst Banjaluka i koja je završena, ukupno je prikupljeno namirnica za 200 paketa koje će u narednim danima podijeliti socijalno ugroženim porodicama i pojedincima koji nisu korisnici Javne kuhinje.

“Naši volonteri će narednih dana u banjalučkim mjesnim zajednicama podijeliti pakete socijalno ugroženim porodicama i pojedincima”, kažu iz Crvenog krsta.

Kako navode, u banjalučkim školama su prikupljane namirnice za humanitarne pakete.

“U samoj akciji je učestvovalo 13 škola, a s obzirom na to da sarađujemo sa 37 banjalučkih škola, nismo baš zadovoljni odzivom”, kazali su iz Crvenog krsta.

Kako navode, razlog tome je što su učenici i roditelji opterećeni nekim drugim akcijama koje škole sprovode.

Crveni krst je ovih dana dobio i 50 paketića za djecu koje su donirali navijači Borca u sklopu akcije koju su sami organizovali, a pored tih paketića, članovi Omladinskog kluba Crvenog krsta Banjaluka su prikupili još 20 paketića.

Svi paketići su podijeljeni socijalno ugroženim porodicama, korisnicima Javne kuhinje, odnosno njihovoj djeci i unucima.

Izvor: nezavisne.com

Related Posts

Poziv za učešće na prezentaciji USAID-ovog projekta Snaga lokalnog / Podrška lokalnim resursnim organizacijama (LRO AA)

Poziv za učešće na prezentaciji USAID-ovog projekta Snaga lokalnog/Podrška lokalnim resursnim organizacijama (LRO AA) Mreža za izgradnju mira poziva zainteresovane lokalne resursne organizacije (LRO) sa područja Bihaća da učestvuju na prezentaciji i saznaju više o mogućnostima finansiranja koje su dostupne putem USAID-ovog projekta Snaga lokalnog/Podrška lokalnim resursnim organizacijama (LRO/AA). Prezentacija će se održati 16. decembra 2022. godine […]

Svi na skijanje – besplatno skijanje za svako dijete iz SOS Dječijeg sela!

Ovom kampanjom kao zajedničkom inicijativom NLB Banke, KJP ”ZOI'84” OCS i Mastercard-a, a u saradnji sa SOS Dječjim selima u BiH planiramo omogućiti besplatno skijanje za svako dijete iz SOS Dječijeg sela I ove zimske sezone NLB Banka Sarajevo je u suradnji sa Olimpijskim centrom Bjelašnica pripremila pogodnosti za sve skijaše korisnike NLB Mastercard® kartica, ali i posebne pogodnosti[…]