Tuzlak Armin Mujkanović “BH Vozač godine 2022”

Auto Media Group je po osamnaesti put organizovala prestižni izbor BH Vozača godine. Za tu nagradu, od 2005. godine konkurišu samo najuspješniji vozači u Šampionatu BiH iz različitih disciplina. Imena koja su je u prošlosti ponijela, govore o njenoj težini i vrijednosti.

Na listi su imena poput Nevena Vukasovića, Suada Hote, Bakira Hadžića, Mladena Šoljića i drugih. Po prvi put, ovu nagradu je osvojio Armin Mujkanović. Ovo je ujedno i prvi put da je jedan automobilista iz Tuzle ponio ovo vrijedno priznanje.

Mujkanović je osvojio ovu nagradu u izuzetno jakoj konkurenciji, a zasluge za osvajanje može pripisati svojoj prvoj tituli u seniorskoj karijeri koju je izborio u izuzetno teškom i konkurentnom Prvenstvu Hrvatske. Među četrnaest nominiranih vozača, Mujkanović je osvojio najviše glasova stručnog žirija u čijem su sastavu legendarni vozači Bosne i Hercegovine, kao i sportski funkcioneri i novinari.

„Ovo priznanje je ispunjenje sna za mene. U djetinjstvu, dok sam vozio karting, često sam maštao da budem barem nominovan za ovo priznanje, ali sam bio prilično skroman i realan. Znao sam da moje finansijske mogućnosti ne prate moje ambicije, tako da je bilo prilično teško da budem uopšte nominovan. Ove godine sam prvi put bio među kandidatima, a već u prvoj nominaciji sam izabran u veoma jakoj konkurenciji. Ovime mogu zaključiti svoju godinu iz snova koja je bila najuspješnija u seniorskoj karijeri, ali zasigurno i najteža u životu. Pred nama je borba za pronalazak budžeta za sezonu 2023. što neće biti ni malo lako, ali nadam se da će sva priznanja koja sam osvojio, kao i titula iz prošle sezone pomoći u pronalasku sponzora koji su neophodni za dalje takmičenje.“, zaključio je Mujkanović.

Nagrada „BH Vozač godine 2022“ biće uručena Mujkanoviću u Sarajevu, 16.2.2023. godine u Domu mladih Centra Skenderija.

Izvor: rtv7.ba