Trening Upravljanje projektnim ciklusom 2022.

Upravljanje projektnim ciklusom nas uči kako da stvari povezujemo u jednu logičku cjelinu, da posložimo korake našeg rada na način da on zaista bude produktivan i smislen. Upravljanje projektnim ciklusom uglavnom vežemo za projekte, ali njegova funkcija je, zapravo, višedimenzionalna, te ga možemo primjenjivati prilikom kreiranja naših strateških planova, u upravljanju ljudskim resursima, ali i u svakodnevnom životu koristeći ga kao alat koji nam pomaže da lakše i brže ispunjavamo svoje potrebe ili rješavamo probleme.

U okviru inicijative Capacity Building Works koju podržava Vlada Švicarske, a provodi Institut za razvoj mladih KULT, organizira se trodnevni trening Upravljanje projektnim ciklusom koji ima za cilj unaprijediti znanje učesnika o osnovnim pojmovima upravljanja projektnim ciklusom i svim njegovim fazama. Unutar ove teme dati će se osnovne definicije projekta i projektnog ciklusa, te detaljno objasniti sve njegove faze. Tako će učesnici saznati koje odluke i dokumenti proizilaze iz svake od faza, te će imati priliku saznati i osnovne principe na kojima počiva projektni ciklus.

Trening je namijenjen prvenstveno partnerskim organizacijama u okviru inicijative Capacity Building Works, te drugim nevladinim organizacijama zainteresiranim za učešće.

Tehničke informacije:

Trening će se održati u Sarajevu u periodu od 19.10. (12:30 sati) do 21.10.2022. g. (13:30 sati). Organizator snosi troškove radnih materijala, ishrane tokom trajanja treninga, putnih troškova i smještaja za učesnike/ce. Detaljnije tehničke informacije i program rada odabrani učesnici/ce, dobiti će najkasnije sedam dana pred početak treninga. Slanje prijave ne znači automatski da je osoba odabrana za učešće na obuci.

Potvrda o učešću na treningu:

Potvrdu o učešću na treningu dobiti će učesnici/ce koji/e budu prisutni/e minimalno 90% vremena tokom trajanja treninga.

Organizatorica:

Za sva dodatna pitanja možete se javiti putem emaila: mateja.bojat@kultbih.org ili na broj telefona 033 778 772.

Informacije o događaju

Datum događaja19/10/2022 12:30
Datum završetka događaja21/10/2022 13:30
Datum početka registracije30/09/2022 07:00
Kapacitet60
Registrovano44
Slobodnih mjesta16
Rok za registraciju10/12/2022 13:00

Izvor: mladi.org

Related Posts

Umjetnost je ženskog roda: tokom kampanje #16 dana aktivizma besplatna projekcija filma „Ne gledaj mi u pijat“ za gledatelje iz zemalja Zapadnog Balkana

Da umjetnost i kultura, kada im se pruži prilika, mogu kreirati prostor za razmišljanje i razgovor o vrlo važnim, društvenim temama potvrdit će Sarajevo Film Festival i Institut za razvoj mladih KULT koji će u narednim danima temu rodne ravnopravnosti staviti u fokus javnosti i stvoriti prilike za iniciranje pozitivnih promjena u društvu. Povodom početka globalne kampanje […]

U Livnu održane dvije obuke za unaprijeđene kapaciteta lokalnih udruga i organizacija

Centar za građansku suradnju iz Livna je u prethodnom periodu organizirao dvije obuke za unaprjeđenje vlastitih kapaciteta ali i kapaciteta lokalnih organizacija civilnog društva i udruga koje su pokazale interes za sudjelovanje. Prva obuka je održana na teme „Pisanje projekata i Namicanje sredstava“, a trener na obuci je bio Zlatko Sarić. Sudionici obuke su osim teoretskog dijela[…]