Trening Javno zagovaranje i mentorstvo za članice Mreže za izgradnju mira.

Udruženje Mreža za izgradnju mira je organizovala grupni trening koji traje dva dana i održao se 28. – 29. aprila, u hotelu Hills u Sarajevu. Na treningu se kroz kombinaciju predavanja i vježbi radilo na osnovama javnog zagovaranja, te su učesnici podjeljeni u  radne grupe za mentorski rad. Mentorica učenicima_cama na treningu je gđa Nina Branković, konsultantica za javno zagovaranje.

Javno zagovaranje kao važan alat za postizanje promjena u društvu je element rada svake nevladine organizacije. Članice Mreže za izgradnju mira su u anketi, koja je rađena prošle godine, istakle da je upravo javno zagovaranje ono što žele da primjene u svakodnevnom radu. Zbog toga smo kreirali poseban program prilagođen potrebama Mreže i njenih članica koji će im omogućiti da unaprijede svoja znanja i vještine i postanu efikasni zagovarači_ce za promjene.

U ova dva dana odabrani učenici_ce treninga kroz praktičan rad i aktivno učešće prošli su sve segmente javnog zagovaranja i usvojeno znanje nastaviti primjenjivati u svojim organizacijama, kroz redovne aktivnosti.

Učesnici_ce koji uspješno kompletiraju trening i mentorski program će na kraju dobiti certifikate.

Related Posts

Javni poziv za učešće u IMPAKT inkubatoru poslovnih ideja Lukavac

Imaš između 18 i 35 godina i dolaziš sa područja Lukavca? Želiš ojačati vlastite preduzetničke vještine? Procijeniti izvodljivost poslovne ideje i naučiti izraditi poslovni plan? Dobiti finansijsku podršku za realizaciju poslovne ideje? Pokrenuti ili unaprijediti vlastiti start-up biznis? Dobiti podršku stručnjaka iz različitih oblasti i mentora u rastu i razvoju biznisa? Upoznati se i umrežiti sa drugim[…]