Trebinje ove godine bilježi rekordne turističke rezultate

Trebinje je ove godine zabilježilo rekordne turističke rezultate kada je broj noćenja povećan za 13,5 posto u odnosu na prošlu godinu, rekla je direktorica gradske Turističke organizacije Mirjana Putica.

U protekla tri mjeseca u Trebinju je registrovano 70.749 noćenja, što je za 8,5 posto više u odnosu na uporedni period lani.

Prema podacima Turističke organizacije grada, za osam mjeseci evidentirano je 131.817 noćenja turista, što je za 13,5 posto više u odnosu na prošlu godinu.

Putica je dodala da su najveći broj registrovanih noćenja zabilježili turisti iz Srbije, zatim domaći turisti, te turisti iz Turske, Crne Gore, Hrvatske i Grčke.

Prema trenutnom stanju, kako kaže Putica, izvjesno je da će Trebinje, ukoliko se ne dese neke nepredviđene eksterne okolnosti, zabilježiti rekordnu turističku godinu i još jednom ispisati istoriju u oblasti turizma.

“Brojevi koji su do sada zabilježeni, ali i stanje sa najavama i rezervacijama koje nas očekuju do kraja septembra i tokom oktobra, jasno ukazuju da Trebinje nastavlja kontinuitet rapidnog rasta turističkog prometa, pa se sa pravom može očekivati da se u našem gradu po prvi put u istoriji ostvari više od 200.000 noćenja”, izjavila je Putica. 

Izvor: akta.ba