TOP 6 VOLONTERKA OMLADINSKE BANKE – Sumeja Essidiri & ljepša i aktivnija zajednica

Upoznaj naših TOP 10 volontera i volonterki Omladinske banke za 2022. godinu.

Sumeja Essidiri iz Tešnja proglašena je TOP 6 volonterkom 2022. godine u Omladinskoj banci. Članica je Omladinske banke od 2018. godine, a ove godine volontirala je 186 sati i dala veliki doprinos u razvoju svoje zajednice i našeg društva.

Sumeja kaže kako uživa biti korisna članica svoje zajednice, a da je pokreće ljepša i aktivinija zajednica za sve: 

Volontiram u Omladinskoj banci prije svega zato što uživam biti korisna članica zajednice. Imati mogućnost da si ti baš taj ili ta koja donosi odluke i pomaže drugima da poboljšaju zajednicu je stvarno vrijedna prilika“, rekla je Sumeja i dodala da kroz program Omladinske banke i sama rasla: 

„Rastući zajedno kroz ovaj program uspjela sam da radim na mnogim stvarima, od komunikativnosti, do razvijanja posebnih vještina koje su potrebne za rad Omladinske banke.“ 

🧡 Volonteri i volonterke u Omladinskoj banci

Omladinska banka Fondacije Mozaik od svog osnivanja 2008. godine do danas kontinuirano radi na razvijanju zajednica i do sada je okupila 66.108 volontera i volonterki koji su volontirali čak 789.865 sati! Uz podršku Omladinske banke, realizirali su projekte u vrijednosti od 11.948.676 KM i osnovali 271 mikrobiznis te su na taj način pokrenuli velike promjene u zajednicama u kojima žive. 

Samo u 2022. godini, kroz realizirane projekte, 11.013 volontera i volonterki dalo je svoj nesebičan doprinos volontirajući u svojim zajednicama ukupno 104.278 sati. 

344 najaktivnijih volontera i volonterki ove godine, okupljenih u #MOBA porodici dali su najveći doprinos i omogućili su realizaciju projekata i osnivanje mikrobiznisa, ali su i svojim primjerom i djelovanjem motivisali i druge mlade da kroz volontiranje mijenjaju stanje u svojim zajednicama. Oni su sadašnjost i budućnost zajednice, zaslužni za rast i razvoj naših općina, opština, gradova.Omladinska banka svake godine prepoznaje i ukazuje na značaj najaktivnijih volontera i volonterki iz #MOBA porodice, i nagrađuje 10 posebnih – onih čije je volontiranje duboko protkano u zajednici, onih koji su dali najveći doprinos i gradili bolje bosanskohercegovačko društvo za sve nas, ne očekujući ništa zauzvrat. 

Izvor: lonac.pro