TOP 1 VOLONTER OMLADINSKE BANKE – Ermin Mandžuka & želja za promjenom

Upoznaj naših TOP 10 volontera i volonterki Omladinske banke za 2022. godinu.

Ermin Mandžuka iz Zenice proglašen je TOP 1 volonterom 2022. godine u Omladinskoj banci. Član je Omladinske banke od 2019. godine, a u ovoj godini volontirao je 239 sati i dao veliki doprinos u razvoju svoje zajednice i našeg društva. 

Ermin kaže kako u Omladinskoj banci ima priliku da svakodnevno, sa drugim mladim ljudima unapređuje lokalnu zajednicu i Bosnu i Hercegovinu, a pokreće ga želja za promjenom sredine: 

„Svakodnevno me pokreće želja za promjenom sredine u kojoj živim, jer u moru negativnih dešavanja koja nas okružuju, Omladinska banka je jedna od svijetlih tački koja pruža priliku od ličnog usavršavanja kompetencija do ostvarenja zamišljenih ideja u djelo“, rekao je Ermin i dodao da cjelokupni program Omladinske banke pozitivno utječe na njega i njegovu profesionalnu karijeru, pa je Ermin osim što obavlja funkciju koordinatora Omladinske banke trenutno i na internshipu u ovom programu. Erminova želja je da nastavi podržavati mlade ljude: 

„Nadam se da ću i u budućnosti imati priliku da kroz svoj angažman pomažem mladim ljudima u ostvarenju njihovih ciljeva, jer kada vidim rezultate mladih, a znam da sam bio neko ko im je pomogao da to ostvare, dovoljno je velika motivacija i želja da nastavim dalje sa istom podrškom.“

🧡 Volonteri i volonterke u Omladinskoj banci

Omladinska banka Fondacije Mozaik od svog osnivanja 2008. godine do danas kontinuirano radi na razvijanju zajednica i do sada je okupila 66.108 volontera i volonterki koji su volontirali čak 789.865 sati! Uz podršku Omladinske banke, realizirali su projekte u vrijednosti od 11.948.676 KM i osnovali 271 mikrobiznis te su na taj način pokrenuli velike promjene u zajednicama u kojima žive. 

Samo u 2022. godini, kroz realizirane projekte, 11.013 volontera i volonterki dalo je svoj nesebičan doprinos volontirajući u svojim zajednicama ukupno 104.278 sati. 

344 najaktivnijih volontera i volonterki ove godine, okupljenih u #MOBA porodici dali su najveći doprinos i omogućili su realizaciju projekata i osnivanje mikrobiznisa, ali su i svojim primjerom i djelovanjem motivirali i druge mlade da kroz volontiranje mijenjaju stanje u svojim zajednicama. Oni su sadašnjost i budućnost zajednice, zaslužni za rast i razvoj naših općina, opština, gradova.Omladinska banka svake godine prepoznaje i ukazuje na značaj najaktivnijih volontera i volonterki iz #MOBA porodice, i nagrađuje 10 posebnih – onih čije je volontiranje duboko protkano u zajednici, onih koji su dali najveći doprinos i gradili bolje bosanskohercegovačko društvo za sve nas, ne očekujući ništa zauzvrat. 

Izvor: lonac.pro