TOKOM RAMAZANA PODIJELJENO NA DESETINE HILJADA IFTARA

MFS-EMMAUS TOKOM RAMAZANA PRIPREMIO I PODIJELIO:

🔷 15.000 prehrambenih paketa

🔷 13.500 iftara u Bosni i Hercegovini

🔷 8.500 iftara u G@zi

🔷 6.500 iftara u Siriji

🔷 1.000 iftara u Ugandi

Tokom cijelog mjeseca ramazana MFS-EMMAUS je širom Bosne i Hercegovine, G@ze, Sirije i Ugande podijelio desetine hiljada iftara na kućni prag i organizovao preko šezdeset kolektivnih iftara.

Za socijalno osjetljivo stanovništvo kao i jetimskim porodicama vršena je podjela ramazanskih paketa.

Ponovo smo imali ogromnu podršku iz cijelog svijeta, ljudi su prepoznali naše iskrene namjere i kao što je to bila praksa prošlih godina, podržali našu ideju koju smo temeljito i profesionalno odradili do zadnjeg dana.

Ovim putem još jednom se zahvaljujemo svim našim donatorima: građanima BiH, BH dijaspori širom svijeta kao i brojnim domaćim i stranim organizacijama, džematima, privrednim subjektima i udruženjima koji su svojim uplatama i angažmanom pomogli sve naše aktivnosti tokom ramazana. Zahvaljujemo se i svim pojedincima i neformalnim grupama koji su samostalnim akcijama prikupili značajna sredstva za naše ramazanske podjele koje smo realizovali.

Zahvaljujemo se i svim našim uposlenicima koji su tokom cijelog mjeseca nesebično radili, uložili mnogo truda i vremena kako bi sve bilo besprijekorno organizovano.

Bilo je i ove godine dosta dječijih osmijeha i bajramluka koje smo priredili djeci/jetimima jer smo na njih posebno osjetljivi.

Iza nas su hiljade zadovoljnih korisnika koji nam daju motivaciju da gledamo ispred sebe u neke nove izazove.

Izvor: mfs-emmaus.ba