The Sun: Neum je najjeftiniji biser Jadrana (VIDEO)

Britanski medij u reportaži nije krio svoje oduševljenje manje poznatim dijelom bosanskohercegovačke obale. Sa svojim tirkiznim morem, borovom šumom i krovovima od terakote, Neum je predivno mjesto za odmor, gdje možete uživati u odmoru po mnogo nižim cijenama nego što je to slučaj sa susjednom Hrvatskom

Dok svi turisti hrle u Hrvatsku zbog predivnog krajolika, The Sun predlaže podjednako lijepu i dosta jeftiniju varijantu dalmatinske obale. Neum je mjesto ušuškano u obali, nalazi se između daleko poznatijih destinacija Dubrovnika i Splita. Međutim, nevjerovatno je lijep, i nudi jeftin i sadržajan odmor.

Neum je jedini grad Bosne i Hercegovine koji se nalazi na moru. Tokom prethodnih godina pandemije bio je odlična destinacija kako za domaće tako i za turiste iz regiona. Od tada, njegova popularnost vrtoglavo raste.

U Neumu je i ove godine zabilježena odlična turistička sezona. Nakon dobrih turističkih rezultata u predsezoni, turistički radnici ističu kako je ljetna sezona u Neumu prošla čak i iznad očekivanja. Turista čak i sada ima dovoljno, a imajući u vidu da će vrijeme biti dobro, očekuje se i produženje sezone.

The Sun je u fokusu imao niske cijene koje Neum nudi u odnosu na ostale gradove na jadranskoj obali. Navode da dvokrevetna soba u hotelima u Neumu u prosjeku iznosi 62 funte, dok za Hrvatsku navode da cijene u prosjeku idu i do 140 funti.

Takođe, velika je razlika i u cijenama usluga i cijenama u restoranima. Neum nudi odlična i kvalitetna jela tradicinalne i mediteranske kuhinje, po cijenama od oko 5 funti, što je izuzetno pristupačno, prenosi TU magazin.

U ponudi su razni vodeni sportovi i izleti brodom, opet daleko jeftiniji, i za dobar odmor na dalmatinskoj obali, nećete pronaći bolju cijenu. Neum sam po sebi ne nudi puno atrakcija, ali je odlična baza za istraživanje južne Hrvatske, ali i Bosne i Hercegovine.

Izvor: ba.ekapija.com